Bu kan ve gözyaşı arasında bu millet gülecek bir şey arıyordu. Onu da sen buldun. Sen olmasan ne yapardık bilmem. İki gündür tebrikleri kabul ediyorum. Kurban Bayramında da tam böyle bir komediye ihtiyacımız vardı.
Malum fıkradır: Adamın biri “kurban” mevzuunu anlatıyormuş: 'Çocuğu olmayan Hz Davut, Allah'a dua etmiş, 'Ya rabbi bana bir kız çocuğu ver, onu sana kurban edeyim' demiş. Dua tutmuş, Hz. Davut, kızının adını Ayşe koymuş. Gel zaman git zaman, çocuğun kurban edileceği zaman gelmiş, Hz. Davut kızı yatırmış, tam boğazını kesip kurban edecekken, Azrail A.S. gökten bir kesiyle ve çıkagelmiş, 'Kızı bırak, al bu keçiyi kurban et!' demiş.
dinleyenlerden biri dayanamamış:
'Yahu bunun neresini düzelteyim; Hz.. Davut değil Hz.İbrahim; kız değil erkek; Ayşe değil İsmail; Azrail A.S. değil Cebrail A.S.; keçi değil, koç'! Ana muhalefet CHP'nin yaptığı tam bu anlayacağınız

Duymayanlar için konuyu anlatayım; Bu CHP var ya, hani Türkiye Cumhuriyetinin koskoca ana muhalefet partisi. Son genel seçimde 12 milyon 111 bin 812 vatandaşımızın oyunu emanet ettiği CeHaPe. Bunlar tutmuşlar bir eğitim çalıştayı düzenleyelim demişler. Elbette ana muhalefet partisinin bu konularda söyleyecek sözü olmalı. Konu: Bilimsellik, Laiklik, Adalet. Ankara'da yapılacak çalıştaya yazar müfessir İhsan Eliaçık'a varana kadar herkesi davet etmişler. Talim Terbiye genel müdüründen!? din eğitimi genel müdürüne(?) sendika genel başkanlarına kadar herkes davetli.
Muazzam bir çalıstay yapacaklar anlaşılan derken MEB Müsteşarı Yusuf Tekin Bey neresini düzelteyim diyerek twetler atmaya başladı. Çalıştay afişinde Bakanlık birimlerinin adları yanlış. Katılımcılardan teyit alınmamış.
Müsteşar Bey 'İsim yanlışlıklarını mı, hiç fikrim alınmadan katılımcı olarak yazılmamı mı? Çalıştay içeriğini mi? Üzgünüm hepsini düzeltecek vaktim yok' diye tweet attı. Gül Allah gül.

Hepsinden önemlisi sen eğitim çalıştayı düzenleyeceksin. Turkiyenin en büyük eğitim sendikasının genel başkanının adını yanlış yazacaksın. Be iş bilmezler EĞİTİM-BİR-SEN ve MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali YALÇIN adını eğitim ile ilgili neredeyse dünyadaki herkes biliyor. Siz o afişe Genel başkanın adının yerine Kastamonu şube başkanı olan benim adımı yazın biz de sizi ciddiye alalım. Gerçi adamlar kendi genel başkanları Kemal Beyin soyadını bile 'KILIÇTAROĞLU' yazmışlar.

Müsteşar beyin vakti olmadığı için yanlışları düzeltememiş. Ben şöyle hızlı bir bakışla tespit ettiklerimi düzelteyim:
1. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanının ismi Ali YALÇIN olacak,
2. Talim Terbiye genel müdürü diye bir makam yok. BAŞKANI olacak,
3. Din eğitimi genel müdürü 'Din Öğretimi' olacak,
4. Ha bundan sonra da katılımcılardan teyid alınmadan isimlerini oraya yazmayın!

Egitim Bir-Sen olarak müfredat taslağı hazırladık. Saçmaladiniz. Eğitim Bir-Sen olarak yabancı dil raporu hazırladık.Görmediniz. Eğitim Bir-Sen olarak Türkiye'de en kapsamlı eğitim izleme raporunu hazırladık. İzlemediniz. Eğitim Bir-Sen olarak Yüksek öğretime bakış raporu hazırladık.Bakmadınız.
Türkiye'nin gerçekten bir muhalefet problemi var. Bu sekilde bir de ulkeyi yonetme vekeleti almalarını düşünemiyorum bile.

Sizin Eğitim Çalıştayı neyinize....

Orhan SANCAKTAROĞLU
EĞİTİM-BİR-SEN KASTAMONU ŞUBE BAŞKANI