Başarılı İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşali BEŞLİ'nin Milli Eğitim camiasıyla ,sendikalarla, bürokrasiyle, okul müdürleri ve eğitim çalışanları ile olan başarılı iletişimi,  çalışmaları ve herkes tarafından sevilip , takdir edilmesi kimleri, niçin rahatsız etti? 


Asılsız haberleri İlçe müdürü yokken servis ediyorlar...

 


İstedikleri  ihaleleri baskı ve şantaj yoluyla alamayan, adrese teslim ihaleler yapılmasını bekleyen,  bu şahıslar aslı astarı olmayan kurgu haberleri ilçe Milli Eğitim Müdürünün başka bir görevle ilçede olmadığı zaman adını geçirerek neyi hedeflemekteler?


Temizlik firmasıyla okul müdürlerine baskıyla temizlik malzemesi satan ,okul müdürlüklerini maddi menfaat karşlığında ulufe  olarak dağıtan eski bir sendikacının firmasını, İlçe Müdürünün kapattırmasıyla başlayan kavga, kaybedilen sendika seçimlerinin ardından, Mlli Eğitim Müdürüne iftira kampanyasına dönüştürüldüğü de iddiaların arasında yer alıyor.


FETÖ TAKTİĞİ...


Bazı haber sitelerine servis edilen asılsız haberlerin içeriği ,geçmiş dönemden bizlere tanıdık gelmekte.Zira bu yöntem daha önce FETÖ'cüler tarafından sıkça kullanılan bir yöntemdi.çamur at izi kalsın politikasını uygulayarak devleti ele geçirmeye çalışan örgüt üyeleri boşalan kadroları militan örgüt üyelerini yerleştirmişlerdi.Milli Eğitim müdürünü yıpratarak göndermeye çalışanlar yerine kimi hazırlamakta,o kişinin FETÖ ile bağı nedir?bu soruların cevabını ilerleyen günlerde paylaşacağız.


Bu asılsız itamların sebebinin İlçe müdürünün Devlet'çi yapısından rahatsız olan güruhun kaybettikleri gücün intikamını almak olarak değerlendirmek yanlış olmayacaktır.Esenyurt'a atandıktan sonra icraatlarıyla devletin eğitimdeki gülen yüzü  gece gündüz eğitimim sorunlarıyla uğraşan Mlli Eğitim Müdürüne yapılan bu karalama taktikleri eğitim camiasında infiale neden oldu.


Ayrıca asılsız itamlara bazı siyasi isimlerin de katılması yerel seçim öncesi Esenyurt'da belediye seçimleri manupule mi edilmek isteniyor sorusunu akla getirmekte.


Konuyla ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürülüğünden yapılan açıklama şöyle:

 


İlçemizde yapılan kantin ihaleleri Kanun ve yönetmelikler doğrultusunda yapılmıştır. Şöyle ki 2886 ihale kanunun 51 g maddesi ne göre devletin acil ihtiyacı olan yerleri kira vermesi ve açık ve kapalı teklife uygun olmayan ihalelerdir. Yine aynı kanunun 17. Maddesinin 5.fıkrasına ve 50.  Maddesinin 1.fıkrasına göre pazarlık usulü ile ihalelerimiz yapılmaktadır. Yapılan ihaleler kanun ve yönetmeliklere uygun olarak yapılmaktadır.  İlçe Müdürlük binamızın taşınma sürecinden kaynaklanan aksaklıklardan dolayı 29.01.2019 tarihinde tutulan tutanak gereği yapılması planlanan ihaleler ileri bir tarihe ertelenmiştir. İhale süreci gerçekleşene kadar okulda eğitim gören öğrencilerin mağdur olmaması için okul-aile birliği yönetmeliğine göre ihale yapılıncaya kadar okul-aile birliği öğrencilerin temel ihtiyaçlarını giderecek ölçüde kantini işletebilir. Bahsi geçen okullardan ihalesi yapılmayan yâda mevcut sözleşmesi fes edilen okul kantinleri bu şekilde okul-aile birliklerince işletilmektedir.


2. İlçemizde e-okul sisteminde kayıtlı olan yaklaşık 12.000 Suriyeli öğrenci bulunmaktadır. Suriyeli taşıma ihalesi için taşınması muhtemel 3526 öğrenci için ihaleye çıkılmıştır.  Bunlardan fiilen taşındığı tespit edilen ve okul müdürlükleri tarafından onaylanan puantaj kayıtlarına göre neredeyse 1/3 oranında puantaja onay verilmiştir. Tüm İstanbul'da yapılan bakanlık incelemeleri daha bitmediğinden ödemeler( Eylül-Kasım 2018 ödemeleri) ise daha gerçekleşmemiştir. Bakanlığın ihale yapılması emri yazılarına göre bu zamana kadar yapılan taşıma ihalelerini farklı firmalar almıştır.


3.Okulların tamir ve tadilatlarından büyük tamirat gerektirenlerini il milli eğitim müdürlüğü gerçekleştirmektedir. Küçük tamirat olanlarını ise yaklaşık maliyetini de belirleyerek ilçe milli eğitim müdürlükleri vasıtasıyla gerçekleştirmektedir. Bu şekilde 7 okulun küçük tamir işini 5 farklı firma yapmıştır. Yaklaşık maliyet belirleme işi doların düşük olduğu zamanda yapıldığından, tamirat işleri ise ödeneğin geç gelmesinden dolayı dolar fiyatının yükseldiği zamana denk geldiğinden inşaat maliyetleri yükselmiş ve işi yapacak firmalar bile zor bulunmuştur. İşi alan firmalar neredeyse zararla işi bitirmek zorunda kalmışlardır. Bu işlemler yapım işleri ihale ve kabul yönetmeliği çerçevesinde yapılmakta olup, İl Milli Eğitim müdürlüğü mühendisleri tarafından belirlenen yaklaşık maliyetler üzerinden de kırım yapılarak işi yapma kabiliyeti olan ve müdürlüğümüze başvuran en az üç teklif üzerinden değerlendirilerek en uygun teklifi veren firmaya verilmektedir.


Ayrıca yapılan tüm ihaleler öncelikle bakanlık onayına sunulur. Bakanlık onayından sonra sözleşme yapılır. Bir hata varsa ihale iptal edilir. İlçemizde yapılan hiçbir ihale milli eğitim ve şube müdürlerinin akrabalarına verilmemiştir. Zaten yasal olarakta ihaleye katılamazlar


4. Milli eğitim müdürlükleri bünyesinde açık şube müdürlüğü kadrolarında vekâleten okul müdürleri görevlendirilmektedir. Türkiye genelinde kadrolu şube müdürü ataması yapılmış ve 4 yeni kadrolu şube müdürü başka il ve ilçelerden gelerek göreve başlamıştır. Esenyurt ilçesinde vekâleten şube müdürü olan 3 müdür de kendi okullarına geri dönmüşlerdir. Haberinizde ismi geçen Şube Müdürü vekili Gökhan Şimşek bu şekilde Beylikdüzü’nde ki okulunda görevine başlamıştır. Bu durumun haberinizin içeriği ile hiçbir alakası olmadığı halde bir bağlantı varmış gibi göstermek bir hak ihlalidir.


5.Yıllar önce ilçemizde çalışan rotasyon gereği başka ilçeye tayini çıkan Makbule isimli şube müdürünün haberde bu konularla bağlantılıymış gibi gösterilmesi manidardır.


6.  Haber  Esenyurt başlığıyla ve özellikle kantin vurgusu yapılarak milli eğitim ağırlıklı mesnetsiz suçlamaları içerdiği halde sırf bir kurgu ve algı oluşturmak için bir Küçükçekmece, Beylikdüzü, Çekmeköy, vb farklı ilçeleri işin içine katarak, bir yandan Esenyurt belediyesini işin içine katarak, bir yandan fetö ile alakalı bir derneği işin içine katarak 'topluca hareket edilen bir elden yönetilen'  bir durum varmış gibi davranmışsınız. Bu şekilde bir kurgu oluşturmaya çalışmak ve mesnetsiz, ısmarlama, kulaktan dolma haber yapmak tamamen bir hak ihlalidir.