İstanbul Eyüp İftar Programı’nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 31 Mart’ın ardından partisi değişen belediyelerde yaşanan tehdit, baskı ve sürgün skandallarına değinerek, seçim süreci öncesinde özgürlüklerden bahsedenlerin, seçim sonrasında ilk icraatlarının, baskı, tehdit, şantaj ve sürgün olduğunu belirtti.

Memur-Sen İstanbul Eyüp İftar Programı, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Eyüp Belediye Başkanı Deniz Köken, Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Rıfat Kavak, İl-ilçe yönetimleri ve çok sayıda Memur-Sen üyesi ve ailesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Yalçın: Sendikacılığa Nitelikli Dokunuşlar Yaptık

Konuşmasına Memur-Sen teşkilatlarına övgülerle başlayan Genel Başkan Ali Yalçın, örgütlü güçleriyle Memur-Sen ailesi olarak büyük başarıların altına imza attıklarına dikkat çekti.

Teşkilatı, “Müjdenin kurşun yükünü taşıyanlar” olarak tanımlayan Yalçın, Memur-Sen’in tüm neferlerini de selamladı.

Memur-Sen’in derdinin yeniden medeniyet olduğunu kaydeden Yalçın, “Gerçekleştirdiğimiz akademik ve erdemli sendikacılıkla sendikal tarihe farklı bir parantez açtık. İlk günkü değerlerimizden asla taviz vermedik ve çalışmalarımızı ilk günkü şevkle sürdürdük. Türkiye’de sendikacılığın kirli fotoğraflarla tanımlanma geleneğine son verdik, sendikacılıkta çığır açtık ve nitelikli dokunuşlarla insanı ve emeğini merkeze aldık” diye konuştu.

Rüştümüzü İspat Ettik

Ülkenin kırılma anlarında millet iradesinden yana konumlandıklarını anlatan Yalçın, bu anlamda Memur-Sen’in rüştünü ispat ettiğini ifade etti.

15 Temmuz’a kadar olan süreçlerde Türkiye’nin önemli eşiklerden geçtiğini hatırlatan Yalçın, tüm bu süreçlerde örgütlü güçleriyle dik durduklarını, hesabi değil hasbi davrandıklarını deklare etti.

Seçim Öncesinde Özgürlük Vaat Edenlerin İlk İcraatları Sürgün Oldu

Konuşmasında 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından yaşanan sürece de değinen Genel Başkan Ali Yalçın, itirazlarla ortaya çıkan ve değişen sandık sonuçlarının, ortada düpedüz bir operasyon olduğunu gösterdiğini söyledi.

Ortaya çıkan tabloyla millet iradesi üzerine şaibe düşürüldüğünü ekonomik anlamda da yeni bir seçim düzlemine Türkiye’nin çekildiğini aktaran Yalçın, sandık kurullarında kamu görevlilerinin görevlendirilmemesini eleştirdi.

31 Mart’ın ardından partisi değişen belediyelerde yaşanan tehdit, baskı ve sürgün skandallarına da değinen Yalçın, seçim süreci öncesinde özgürlüklerden bahsedenlerin, seçim sonrasındaki ilk icraatlarının, baskı, tehdit, şantaj ve sürgün olduğunu kaydetti. 

Odunpazarı’ndaki sürgün skandalı sonrasında gerekli tepkiyi koyacaklarını da açıklayan Yalçın, asla bu türden baskılara karşı yılmayacaklarını ve sessiz kalmayacaklarını sözlerine ekledi.

Kavak: Sendikal Tarihe İmzamızı Attık

Memur-Sen olarak sendikal tarihe imza attıklarını ifade eden Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Rıfat Kavak, çalışmalarını ilk günkü aşkla sürdürdüklerini, bundan sonra da aynı hassasiyetle sürdüreceklerini ifade etti.

Kavak, bunda emeği olan tüm Memur-Sen ailesine teşekkürlerini iletti.