Sendika binasında hizmete giren, üyelerin gazetelerini okuyup televizyon izleyebileceği, kitap dergi vb yayınların sürekli olarak yer aldığı lokalde misafirleri ile hasbihal eden Şube Başkanı Murat Mengen gündeme dair açıklamalar da bulundu.

Mengen; Eğitim-Bir-Sen sendikacılığı diğerlerine göre yapmak gibi bir aymazlığın içine düşmeyerek sendikacılığı bugüne kadar değerlerine göre yaptı. Bundan sonra da buna devam edecek. Biz, Akif İnan’ın ‘Acılar umudu buldurur bize’ dizesinde ifade ettiği gibi Türkiye’nin yaşadığı antidemokratik süreçlere ilişkin darlanmış, zorlanmış ama iddiasını kaybetmemiş bir kitle olarak ‘sorunları çözeriz’ inancıyla yolumuza devam etmiş bir kitleyiz” ifadelerini kullandı.

27 yıl önce sendikal duruşa yeni bir bakış kazandırdıklarını vurgulayan Mengen, “Türkiye’nin en büyük örgütlü gücü olarak, doğruyu söylemeye, yanlışa karşı çıkmaya, eğitime ilişkin nitelikli çalışmalar yapmaya, mağduriyetleri gidermeye, eğitim çalışanlarına kazandırmaya, yetimin, mağdurun, mazlumun yanında olmaya; daha iyi bir eğitim için, eğitim çalışanlarının sorunlarından arınmış bir şekilde işinin başına gidebilmeleri için gece gündüz demeden emek harcamaya ve farkındalık oluşturan ilkeli duruşumuzu korumaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sözleşmeli kamu görevlilerinin yaşadıklarına dikkat çeken Mengen, İlçelerimizi okullarımızı sık sık ziyaret ediyorum. Sözleşmeli arkadaşlarımız yanıma geliyor. Hangi ilde ya da ilçede kim olursa olsun aynı dertleri yaşıyorlar. Kendisi Sakarya’da eşi Artvin’de ve çocuğunu yılda bir belki iki kez görebiliyor. Bizim, aile bütünlüğünü ortadan kaldıran bu sistemi kabul etmemiz mümkün değil. Bu sözleşmeli istihdam türünün bir an önce kaldırılması gerekir. Bunun ürettiği sosyal maliyet, kadrolu istihdamın üreteceği ekonomik maliyetten çok daha ağırdır” dedi.