Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, 'Haziranda Cenevre'de yapılacak 106'ncı Uluslararası Çalışma Konferansı'nda ülkemizin emek kesimi delegeliğini Memur-Sen olarak biz temsil edeceğiz' dedi.

 

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Anadolu Ajansı Muhabiri Özcan Yıldırım'a değerlendirmelerde bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konfederasyonlarının yaklaşık 1 milyon üyesiyle Türk-İş'in üye sayısını geçtiğini belirterek, 'Üye sayısı bakımında Türk-İş'i geçtiğimiz için haziranda Cenevre'de yapılacak 106'ncı Uluslararası Çalışma Konferansı'nda ülkemizin emek kesimi delegeliğini Memur-Sen olarak biz temsil edeceğiz.' dedi.

 

Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından geçen yıl açıklanan kamu görevlileri sendikaları üye sayılarına göre, Memur-Sen'in 956 bin 32 üyesiyle Türkiye'nin en fazla üyeye sahip konfederasyonu olduğunu söyledi.

 

Güncel rakamlara göre üye sayılarının 1 milyonun üzerinde olduğunu kaydeden Ali Yalçın, Memur-Sen'in üye sayısı bakımında 889 bin 509 üyeye sahip Türk-İş'i geçtiğini ifade etti.

 

ILO Anayasası'na göre ILO'da temsil yetkisinin en fazla üyeye sahip kuruluşa ait olduğunu anımsatan Yalçın, şu bilgileri verdi:

 

'En fazla üyeye sahip olması dolayısıyla Türk-İş, 1952'den bugüne kadar ILO'nun Uluslararası Çalışma Konferansı'nda Türkiye'nin emek kesimini temsil ediyordu. Üye sayısı bakımında Türk-İş'i geçtiğimiz için haziranda Cenevre'de yapılacak 106'ncı Uluslararası Çalışma Konferansı'nda ülkemizin emek kesimi delegeliğini Memur-Sen olarak biz temsil edeceğiz.'

 

Ali Yalçın, elde ettikleri temsil hakkının resmileşmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile dün görüştüğünü belirterek, 'O görüşmede, haziranda toplanacak konferansa Memur-Sen'in delege olarak katılacağının netleştirilmesi ve ILO'ya bildirilmesi hususunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından talep ettik. Bu aşamadan sonra Bakanlığın, Türkiye'yi Uluslararası Çalışma Konferansı'nda temsil edecek delege listesini ivedi bir şekilde açıklamasını bekliyoruz.' diye konuştu.