Tuzla Halil Türkkan Kız AİHL’den bu yıl başlattığı “İşitme Engelliler Yönelik Farkındalık Oluşturma Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Nedeniyle, İşaret Dilini öğrenen öğrencilerimizin hazırladığı ilk programımızı Rotary Bölge Vakfı İşitme Engelliler okulu ve TUZGEM’in de katkısıyla gerçekleştirdi.

 

İşret dilini öğrenen öğrenciler İstiklal marşını okurken işaret dili ile okudular. İşret dili ve İşitme engellilere dikkat çeken videolar ve sunuları canlandıran öğrenciler, başarılı bir programla adeta göz doldurdular.

Okul Müdürü Musa KURT “ Engelli kardeşlerimizi Dünya Engelliler Gününde bir gün olarak anmamalıyız. Engller elde, dilde bedende değildir. Engel Sevemeyen kalptedir.

Öğrencilerimizin engelli kardeşlerimize yönelik bir şeyler yapmak düşüncesiyle bana ilk geldiklerinde çok mutlu oldum.  Onların bu fikrini bir projeye dönüştürdük.

ŞU anda  burada bu projenini ilk çıktısını sunuyoruz. Projemiz yürümeye devam edecek. Daha bçrçok proje ile Okulumuzu marka okul haline getireceğiz.” Dedi.

Rotary Vakfı Bölge İşitme Engelliler Okulu Programa desek verdi. Okul Müdürü Adnan ETÇi’de yaptığı konuşmada “ Bugüne kadar yaptıkları programlar içerisinde en duygulu olan programın bu olduğunu, öğrencilerin çok başarılı olduklarını” ifade etti.

 Programa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Adnan Sarıyıldız Tuzla Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin ÇANGIR, Yıldız Ali Hasoğlu İHO Müdürü Beşir Toruk, İhsan Hayriye Hürdoğan İLkokulu Müdiresi Nebahat Söyler Türk, Süleyman Demirel MTAL Müdürü Erdem Vural, Tuzla Gençlik Merkezi Koordinatörü Ferdi Koç Tuzla Belediyesi Kültür Müdürlüğü Eğitim Şefi Veysel Çelik, Programa katkı sunan Rotary Bölge Vakfı İşitme Engelliler okulu müdürü Adnan Etçi, Müdür yardımcıları ve öğretmenler, Mezun Derneği TİHMENDER’e, Okul aile birliği katıldı.

Çiçek ve hediyelerin takdiminin ardından program sona erdi.