MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NDAN KONUYLA İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMA

Bugün bazı basın ve yayın organlarında imam hatip kapandı adıyla haberler geçmiştir. Habere konu okullar tamamen kapatılmak yerine yereldeki okul planlamaları ve velilerin erişim talepleri doğrultusunda gerçekleştirilen okulların yeni inşa edilen binalara yeni bir ad altında taşınması, daha merkezi yerlere nakilleri veya imam hatip lisesi bünyesine alınmasından ibarettir. Yapılan bu nakil işlemlerini ve yereldeki okul planlamalarının okul kapatmak olarak yorumlanması tamamen kamuoyunu yanıltmak için ortaya atılan asılsız bir iddiadan ibarettir.

Söz konusu okullarımızdan; Batman Merkez Mehmet Şimşek İmam Hatip Ortaokulu açıldığı tarihte şehir merkezinde bina olmadığından şehir merkezine uzak bir binada açılmıştı. Binaya ortaöğrenim öğrencilerinin daha kolay intikal edeceği ve imam hatip ortaokulu öğrencilerinin de erişimi dikkate alınarak öğrencilerin nakilleri; şehir merkezinde yeni açılan Ahmet Yesevi İHO ya nakledilecektir. İsteyen öğrenciler de 15 Temmuz Şehitleri İHO ile Akşemsettin Kız AİHL bünyesindeki imam hatip ortaokuluna geçecektir.

Bursa Osmangazi Bisaş İmam Hatip Ortaokulu velilerin yoğun talebi üzerine ihtiyaca binaen Bisaş ortaokulu bünyesinde açılmıştır. Bisaş ortaokulu binası yeterli olmadığından okulda ikili eğitim yapılmaktaydı. Bisaş ortaokulunun ikili eğitimden tekli eğitime geçmesi, imam hatip ortaokulu öğrencilerinin de müstakil okul binalarında eğitim görmeleri açısından Bisaş ortaokulunun 800 metre yakınlarında yeni yapılan binada açılan Ahmet Cevdet Paşa Anadolu imam hatip lisesi bünyesindeki İmam Hatip Ortaokuluna nakilleri yapılmış olup, herhangi bir öğrenci kaybı söz konusu değildir.


Kocaeli Gölcük İhsaniye Yazlık Ics-Opel Uluslararası Dostluk imam hatip ortaokulunda kayıtlı öğrencileri, bölgenin imam hatip ortaokulu ihtiyacına cevap vermek amacıyla yeni açılan ve 2018-2019 eğitim öğretim yılı başında öğretime başlayan Şehit İzzet Emir İmam Hatip Ortaokuluna nakledilmiştir. Dolayısıyla Kocaeli Gölcük İhsaniye Yazlık Ics-Opel Uluslararası Dostluk İmam Hatip Ortaokulunun kapanması basında yer verildiği tarzda öğrenci yokluğundan değil, öğrencilerinin Şehit İzzet Emir İmam Hatip Ortaokuluna nakledilmelerinden kaynaklanmaktadır.

Kocaeli İzmit Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin nakilleri, Mesut Barış Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde bulunan İmam Hatip Ortaokuluna yapılmış olup, müstakil olarak açılan İzmit Kuruçeşme İmam Hatip Ortaokulu Mesut Barış Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birleşerek imam hatip lisesinin bünyesine alınmış ve halen aynı binayı kullanmaktadır.

Şanlıurfa Karaköprü Kırkpınar İmam Hatip Ortaokulu müstakil bir binası olmayıp, Kırkpınar İlkokulu-Ortaokulunun 1 (bir) katında açılmıştı. Mevcut okulda da ilkokul ve ortaokulun dersliklere olan ihtiyacı nedeniyle imam hatiportaokulu başka bir binada planlamaktır.

Öte yandan 2017-2018 öğretim yılında 713.561 bin öğrenci imam hatip ortaokullarında eğitim öğretim görürken, 2018-2019 öğretim yılında 755.965 öğrenci eğitim öğretim görmektedir. Yukarıda geçtiği üzere bazı basın organlarında iddia edildiği gibi imam hatip ortaokullarında eğitim öğretim gören öğrenci sayılarında herhangi bir azalma söz konusu değildir. Bilakis artış söz konusudur.

Milli Eğitim Bakanlığı