İmam hatip okullarındaki eğitim kalitesi her geçen gün artıyor. Batman'da kızlar için TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi erkekler için ise Zeynel Bey Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi proje okul olarak seçilerek imam hatip dersleriyle beraber fen ve sosyal bilimler dersleri de veriliyor.

Türkiye geneli olduğu gibi Batman'da da imam hatip okulların önem ve fonksiyonlarının artığına dikkat çeken Batman Eğitimciler Cemiyeti Başkanı Kenan Çaplık, özellikle sol medya ve dış mihrakların imam hatip okullarını karalama ve yıpratma çalışmalarına rağmen imam hatiplerde çok güzel gelişmelerin olduğunu söyledi.

'İmam hatiplerde ciddi başarılar var'

Eskiden beri imam hatiplere karşı olumsuzlukların olduğunu dile getiren Çaplık, şunları söyledi:

'Eskiden beri imam hatiplere yönelik ciddi bir olumsuz algı vardı. Bu olumsuz algı kesinlikle bu toplumun hassasiyetlerinin dışında olan bir algıdır. Son dönemlerde özellikle imam hatiplerde çıkan başarıların hazmedilmediğini görmekteyiz. Hazmedilmeyen bu başarıların dış mihraklar ve karanlık odaklar tarafından olumsuz bir algıya sebebiyet verecek şekilde bu sefer karalama kampanyalarına dönüştürülmeye çalışıldığı görüyoruz. Ancak bunu görüyoruz ve tüm milletimizin de dikkatini bu konuya yöneltmesini istiyoruz ki bu sene LGS birincisi ve imam hatip mezun olmuş bir kız kardeşimizdi. Bundan da anlıyoruz ki aslında imam hatip ortaokulu ve liselerinde çok ciddi bir başarı vardır. Bu imam hatip ve liselerdeki eğitimde aslında halkımızın hassasiyetlerini yansıtan inançlarının gereğini yerine getiren bir okullar silsilesidir. Dolasıyla bu okulların başarıları hazmedilmediği ortadadır. İmam hatiplere saldırıların peşin sıra gelmesi ve özellikle olumsuz bir algıya sebebiyet verecek şekilde, halkımızın kafasının bulandırılmaya çalışılması, bunun tamamen karanlık odakların işi olduğunu ve dış mihrak destekli olduğunu da unutmamamız gerekiyor.'

'İmam hatip ortaokullarını tercih edin'

Öğrenci ve velilerin imam hatipleri seçmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Çaplık, 'Halkımıza, özellikle gençlerimize, yeni nesille şunları tavsiye ediyoruz;  kesinlikle imam hatip ortaokullarına devam edin ve bu konuda başarılarınızı ortaya koyun. Burada verilen eğitimin sizler için en uygun eğitim sistemi olduğunu unutmayınız. Liselerde de aynı şekilde yoğun bir taleple bu hususta kardeşlerimizin buna devam etmesini istiyoruz. Zira dönüp baktığımızda cumhurbaşkanımız bir imam hatip kökenlidir. Aynı şekilde birçok bakanın ve devlet bürokrasisinde birçok insanın imam hatip kökenli olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Aslında bugün görevde olan bu insanların mezuniyetlerinin bile perde arkasında imam hatip başarısı, hassasiyeti, imam hatip bilinci olduğunu da toplumumuzun ve yeni neslin unutmaması gerekiyor. Dolayısıyla halkımıza Eğitimler Cemiyeti olarak tavsiyemiz şudur; herkes özellikle çocuklarını imam hatiplere kaydetmeyi unutmasınlar.' dedi.

DOĞRUHABER