İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreterliği seçimi Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde gerçekleştirildi. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanlarının katılım sağladığı toplantıda Yusuf el-Useymin, 11'inci genel sekreter seçildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) yaptığı yazılı açıklamasında, Mekke'de ki Safa Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantının tek adayı  Dr. Yusuf el-Useymin, Genel Sekreter seçilmiştir, denildi.

Sağlık sorunları nedeniyle istifa eden İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Medeni'ye hizmetlerinden ötürü teşekkür edildi ve yeni Genel Sekreter Yusuf el-Useymin yemin ederek, görevine başladı.

YUSUF EL-USEYMİN KİMDİR?

Suudi Arabistan'ın orta kesiminde yer alan Uneyza kentinde doğan Dr. Useymin, 1976 yılında Kral Suud Üniversitesinde Sosyoloji ve Sosyal Hizmetler bölümünden mezun olduktan sonra, bir süre aynı üniversitede kariyer eğitimine devam etti ve lisansüstü eğitimini Ohio Üniversitesinde tamamladı.

Kral Suud Üniversitesinde 1986 ila 1988 yılları arasında yardımcı doçentlik görevini yürüten Dr. Useymin, 1988 yılında çalışma ve sosyal  işler bakanlığında danışmanlık yaptı.

Dr. Yusuf El-Useymin, Bakanlar Kurulu kararları ile 1991 yılında sosyal işler bakanı yardımcılığı yaptı,  1997 yılında ise bakan danışmanlığına atandı. 2002 yılında Kral Abdullah Vakfı Genel Sekreterliğine getirilen Dr. Useymin, 2006 yılında Suudi Arabistan Kültür Sanat Derneği'nin başkanlığına seçildi. 2008 yılında ise Sosyal İşler Bakanı olan Useymin, 2014 yılına kadar bu görevine devam etti..

İİT Genel Sekreterlik Ofisi müdürlüğünü ve Medeni'nin baş danışmanlık görevini yürüten Useymin, 1969'da kurulan İİT'nin genel sekreterliğini yapan 11'inci isim ve ikinci Suudi Arabistanlı oldu.