Ajanskamu.Net- Özel Haber İstanbul Zekeriyaköy’deki Ali Akkanat Anadolu Lisesi’nde 8 Nisan’da yapılacak olan ETCEP projesi Atölye çalışmaları İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iptal edildi.

Sitemizde yer alan haberin ardından harekete geçen İl Milli Eğitim Müdürlüğü inceleme başlattı ve etkinliği iptal etti.

Skandal etkinliğe Koç Vakfının da öncülük etmesi ikkat çekiciydi. 

Etkinlik kapsamındaToplumsal Cinsiyet Temelli Şiddet/Şiddete Sıfır Tolerans’ çalıştayı düzenlenecek. 8 Nisan’da yapılacak olan etkinlikte yaratıcı drama ve tartışma olmak üzere toplam 10 atölye olacak. Çalıştayın amacı, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddet üzerine farkındalık yaratmak. Etkinliğin açılış konuşmalarını Koç Holding Sürdürülebilirlik ve Paydaş İlişkileri Uzmanı Mısra Özkuş, emekli polis memuru Nuray Toprak, medya ve iletişim uzmanı Ümit Sanlav, lisenin müdürü Faruk Genç yapacak. Çalıştay temalarıysa şöyle idi:
‘Eşitlik-Kadına Yönelik Şiddet’, ‘Ritim ve Oyunlarla Toplumsal Cinsiyet Atölyesi’, ‘Oyunun Adı Bi’kere’, ‘Günlük Yaşamda Şiddetim Biçimleri’, ‘Şiddete Karşı Felsefi Yaklaşımlar’, ‘Cinsiyet Eşitliği İçin Ayrımcılığı Konuşuyoruz’, ‘Medyadaki Şiddet Halleri’, ‘Oyuncakların Cinsiyeti Üzerine Yaratıcı Drama Atölyesi’, ‘Medyadaki Kadın Şiddeti Drama Atölyesi’, ‘Siber Şiddet’. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Basın biriminden sitemize yapılan açıklamada ; sitemizde yer alan haberin ardından İstanbul Zekeriyaköy’deki Ali Akkanat Anadolu Lisesi’nde 8 Nisan’da yapılacak olan ETCEP projesi Atölye çalışmaları hakkında  inceleme başaltıldı. 

Yapılması planlanan söz konusu etkinliğin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün onayı ve bilgisi dahilinde olmadığı, Valilikten onay alınması gerektiği ancak ilk incelemede böyle bir onayın olmadığının tespit edildiği açıklandı.

Olayla ilgili inceleme başatıldığı ve müfettişlerin yapacağı inceleme sonucunda soruşturma açılıp açılmamasına karar verileceği, etkinliğin ise iptal edildiği açıklandı. 

İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI olayla ilgili hassasiyeti nedeniyle takdiri haketmiştir.

www.ajanskamu.net