AJANSKAMU.NET-

Ajanskamu.Net- Özel Haber İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Masal Okulu projesi adı altında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Körpe beyinlere anlatılması Skandalına imza attı. 

İmzalandığı 2914 yılındna beri sürekli gündemde olan ve son bir yıldır Eğitim Kamuyounun ve gündemin il ksıralarında yer alan ancak yeteri kadar tepki ile karşılaşmayan İstanbul Sözleşmesinin Kadına Şddet adı altında Cinsiyet Eşitliği projesinde skandallalr bir türlü bitmek bilmiyor. 

Gazeteci Yazar Sema MARAŞLI'nın sosyal meda hesabından gündeme getirdiği skandala imza atan bı defa İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü oldu. 

Maraşlı İstanbul MEM'in afişini paylaşarak duruma tepki gösterdi: 

Milli Eğitim, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği çalışmalarına son hız devam ediyor. Öğretmenlere, masallarla toplumsal cinsiyet eşitliğini, çocuklara nasıl empoze edeceklerinin eğitimini yapıyorlar. Akıllıca. Çocuk masal dinlediğini zannederken cinsiyet algısını bozmak @ziyaselcuk

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI'nın açılışını yaptığı Eğitimde Masal Okulu projesi kapsamında anaokulu ve ilkokul öğretmenlerine masal anlatımı ve eğitimde masalın önemi çalışmaları yapılıyor. Bu atölyelerden birinde ise Cinsiyet Eşitliğinin Masallarla körpe beyinlere nasıl anlatılacağı konusu işlenecek. 

Bu konuda uzman bir akademisyen öğretmenlere cinsiyet eşitliğini nasıl anlatacaklarını anlatacak. 

Biz de buradan soruyoruz MAsal okulu, kadın, cinsiyet vs üzerinden anaokulu ve ilkokul seviyesindeki çocuklarımıza, onların körpe beyinlerine bunları anlatmak istemenizdeki amacınız ne?

Bu skandalın İl Milli Eğitim Müdürlüğü eliyle yapılmasının ise izah edilmeye muhtaç bir dururm olduğu aşikardır.

www.ajanskamu.net