İstanbul MEM İstanbul'da sektörün ihtiyacını karşılayacak olan MEBİ'n projesi olan tematik liseler için ilk adımı attı. 

İstanbul'da 8 tematik meslek lisesinin eğitim vermesi için onay bekleniyor.

Takvim gazetesinde yer alan habere göre Türkiye'de hali hazırda eğitim veren sadece bir tematik meslek lisesi bulunuyor. İstanbul'da ise önümüzdeki eğitim öğretim yılında 8 tematik meslek lisesinin eğitime başlaması planlanıyor.

Mesleki eğitimde yeni bir sayfa açacak olan tematik meslek liseleri, gelecek yıldan itibaren İstanbul'da eğitim vermeye başlayacak. İş dünyasının özlemle beklediği yetişmiş eleman sorununa çözüm olması hedeflenen tematik meslek liselerine giriş de özel beceri sınavıyla gerçekleşecek. Türkiye'de bulunan 3 bin 200 meslek lisesinin yüzde 20'sine İstanbul ev sahipliği yapıyor.

Ancak son yıllarda hiçbir okula yerleşememiş öğrencilerin meslek liselerine yönlendirilmesi, özel sektörde kalifiye eleman sorununun daha da büyümesine neden oldu. Mesleki eğitimde bu sorunu çözmek için çeşitli adımlar atılıyor. Bu adımlardan biri de tematik meslek liseleri. Türkiye'de hali hazırda eğitim veren sadece bir tematik meslek lisesi bulunuyor. İstanbul'da ise önümüzdeki eğitim öğretim yılında 8 tematik meslek lisesinin eğitime başlaması planlanıyor. Konuyu gündeme taşıyan İstanbul Ticaret Odası önemli bir ihtiyaca cevap verilmesine ön ayak oldu.

KABULLER MÜLAKAT İLE

Sektörlerin kalifiye eleman ihtiyacına cevap vermesi beklenen tematik meslek liseleri ve okul sanayi işbirliği projesi, İstanbul Ticaret Odası' nda düzenlenen bir toplantıyla masaya yatırıldı. Toplantıda İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, sektör için müjdeli haberleri paylaştı. Tematik meslek lisesi projesi sayesinde işini seven ve sahiplenen meslek lisesi mezunlarının verileceğini söyleyen Gür, öğrenci alımının da beceri sınavı ve mülakatla yapılması için adım attıklarını ifade etti.

Girişinde TEOG puanının yüzde 30, beceri sınavının ise yüzde 70 etkili olacağı okula öğretmen alımları da sektör ve okul yönetimi işbirliğiyle gerçekleşecek.

Tematik liselerde kaliteli öğretmenlerin eğitim vereceğini söyleyen Gür, öğretmenlerin okullar arası transferinin de olacağını belirtti.

ADAY OKULLAR BELLİ

İstanbul'da 8 tematik meslek lisesinin eğitim vermesi için onay bekleniyor. Bunlar; asansör, kuyumculuk, plastik, ayakkabı, kaynakçılık, giyim gibi farklı alanlarda olacak.

Bazı okullar sıfırdan açılacak. Halen eğitim veren okullardan bazıları da dönüştürülerek ilk öğrencilerini kabul edecek. 4= Zeytinburnu İstanbul Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de tematik meslek lisesine dönüştürülecek aday okullar arasında yer alıyor.

TAKVİM

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu Haber/ www.ajaskamu.net