İstanbul'da Açığa Alınan 604 Öğretmen Göreve İade Edildi. Ayrıntılar ajanskamu özel haber farkıyla.

Ajanskamu olarak edindiğimiz bilgilere göre açığa alındığı halde KHK'da ismi olmayıp meslekten atılmayan ama açığa alındığı için görevine devam edemeyen birçok öğretmenden İstanbul'da 604 öğretmen görevine iade edildi. 

15 Temmuz darbesnin ardından 21 Temmuz 2016 tarihinde açığa alınan öğretmenler için 3 aylık yasal süre yarın doluyor. Yasal sürenin dolmasına saatler kala açığa alınan öğretmenlere iyi haberi Ajanskamu farkıyla veriyoruz. 

Yapılan inceleme ve detaylı soruşturma neticesinde İstanbul'da açığa alınmış ve hala açıkta bekleyen 604 öğretmen görevine iade edildi. Tebliğatlar yarın yapılacak.

Açığa alınanlardan açığa alınma süreleri uzatılanlara ait liste illere ve ilçelere gönderildi. Listede ismi olmayan 604 öğretmen görevine iade edilmiş oldu. Açığa alınma süresi uzatılanlar için detaylı inceleme ve soruturma ve güçlü kanaat çalışması devam ediyor. 

Kamuoyunda kafa karışıklığının aydınlatılması için şu açıklamayı yapmakta da fayda bulunmaktadır.

Açığa alma bir tedbirdir. Soruştruma neticesinde göreve iade edilebilir. Herhangi bir KHK veya ek düzenlemeye gerek yoktur. 

Bazı kamu çalışanları açığa alınanların göreve iade edilmesi için KHK çıkacağını zannetmektedir. Böyle bir durum sözkonusu değildir. 

Ancak önce açığa alınıp daha  sonra 1 elül tarihli 672 sayılı KHK ile Meslekten ihraç edilen yani memurluktan atılan kişiler için göreve iade edilebilmeleri için yeniden bir KHK gereklidir. 

Başbakan yardımcısı Nurettin CANİKLİ bugün Habertürkte bu konuda müjdeyi verdi. KHK ile ihraç edilenlerin yeniden göreve iadesi için yeni bir KHK'nın yakında çıkacağını söyledi. Canikli KHK'da yeni ihraç listesinin de aynı zamanda yer alacağını açıkladı.

Ajanskamu olarak bugün yayınladığımız Açığa Almalarda Geri Dönüşler Başladı başlıklı haberimizde Aksarayda 110 kişnini göreve iade edildiğini açıklamıştık. Trabzon, Çankırı,  Tokat, Urfa ve Batman'da da göreve iade edildiği bilgisini de siz değerli okuyucularımızla paylaşmıştık. 

Yaşanan sürecin kamuoyunda yaşanan gerilim, ve kamu çalışanları arasındaki huzursuzluğun azaltılması adına olumlu bir adım olduğunu ifade etmek istiyoruz. 

Gelişmeleri ve Açığa alınanlardan göreve İade listesini Ajanskamu farkıyla sizinle paylaşacağız. 

Bu yazının tüm hakları ajanskamu.net'e aittir. 'www.ajanskamu.net' biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©

Ajanskamu/www.ajanskamu.net

Özel Haber