Özgür-Der’in çağrısıyla bugün İstanbul’da Suudi Arabistan Konsolosluğu önünde, İhvan-ı Müslimin’e, Hamas’a, Suriye İslami direnişine destek veren Katar’ı siyasi-ekonomik-askeri yönden kuşatmaya yönelik politikalar protesto edildi.

4. Levent Metro Durağı önünde buluşarak Suudi Arabistan Konsolosluğu’na yürüyen kalabalık “Suud Kuşatmasına Karşı Katar Halkının Yanındayız!” ve “Zulme Boyun Eğmeyen, Haktan Taviz Vermeyen Öncülere Bin Selam!” yazılı pankartları taşıdı. “Katar Halkı Yalnız Değildir!”, “Şer İttifakına Hayır!”, “İhvan’a Hamas’a Direnişe Bin Selam!”, “Müslüman Zulme Boyun Eğmez!”, “We Are With Qatar and Against Siege!” dövizlerinin taşındığı eylemde, “Katar Halkı Yalnız Değildir!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!”, “Meşal’e Mursi’ye Karadavi’ye Bin Selam”, “Yaşasın Ümmet Dayanışması!”, “Suud Elini Katar’dan Çek!”, “Suud Ümmete Hesap Verecek!” sloganları atıldı.

Murat Ayar’ın yöneticiliğini yaptığı eylemde, Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Saadet Uzun tarafından Özgür-Der adına basın bildirisi okundu.

Konuşmasında Katar’a karşı başlatılan ablukanın, kardeşliğin pekiştirilmesi gereken Ramazan ayında olması ve Filistin işgalinin 50. yıldönümüne denk getirilmesi gibi iki önemli açmazı da beraberinde taşıdığını ifade eden Kenan Alpay, “Maalesef bu kuşatma Müslüman halkların aleyhine, bölgemize dönük tükenmek bilmeyen arzuları, iştahları sürekli kabaran sömürgeci ve emperyalist devletlerin lehine bir adım olmuştur” dedi.

Konuşmasını “Tabi ki burada Amerika’nın ve onun başına gelen ırkçı, İslam düşmanı Trump’ın bir arzusu vardır ancak ne yazık ki bu yapılanları sadece ABD’nin menfaatleriyle izah etmek mümkün değildir” sözleriyle sürdüren Alpay, bu noktada işin içinde darbeci zalim Sisi’nin, milyarlarca dolarlık silah anlaşmalarını ABD ile imzalayan Suud yönetiminin, Libya’da ve Mısır’da halkına silah doğrultan darbecilere destek veren BAE’nin olduğunu vurguladı.

Söz konusu kuşatmanın Filistin intifadasına, Suriye cihadına, Mısır direnişine daha genelde ümmet kardeşliğine yönelik oldukça çirkin bir saldırı olduğuna işaret eden Alpay, “…Ancak onların planları, tuzakları, hileleri ne kadar güçlü, ne kadar kudretli olsa da neticede onların tuzakları, planları Allah’ı vekil edinen, tevekkül eden sadece ve sadece onurluca, izzetlice, mümince, muttakice yaşamak isteyen İslami hareketler karşısında başına geçecektir.” ifadelerini kullandı.

Haksözhaber