KAMU SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ yaptığı basın açıklamasıyla; ''İstanbul’un Fethi'nin  bir şehrin tarihe armağan edilmesinin yanında, sonuçları itibariyle dünya dengelerini yenileyen, çağ açan  muhteşem bir Müslüman-Türk Mührü olduğunu'' kaydetti.

KAMU SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ açıklamasına şöyle devam etti; ''İstanbul'un Fethi tarihin akışını değiştirerek insanlığa yeni hedefler göstermiş, Müslüman-Türk Milletinin genlerindeki adalet ve insan sevgisinin ve  İslam İnancının  ürünü olarak İstanbul’u yeniden bir kültür, inanç ve medeniyet merkezi haline getirmiştir.

Büyük Hükümdar Fatih Sultan Mehmet’in genç yaşına rağmen ulaştığı bu başarı, günümüz gençlerine  hem örnek hem de, gelecek adına gençlik ne yapmalı? Sorusuna da  bir cevap olmuştur. İstanbul milletimizin sevgi, hoşgörü ve barış anlayışı ile beslenerek, farklı kültür ve inanıştaki insanların bir arada huzur içinde yaşadıkları bir uzlaşma merkezi olmuştur. Ümidimiz odur ki, bu kudret saklı durduğu gönüllerden ve damarlardaki asil kandan tekrar ortaya çıkacak; Milletimiz yürekleri ve gönülleri de fethederek layık olduğu mevki ve hak ettiği saygınlığa kavuştuğunu 15 Temmuz'da hain FETÖ darbesine karşı vermiş olduğu mücadeleyle bir kez daha göstermiştir.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin birliği üzerinde hesapları olanlar iyice anlamalıdır ki; Ülküsü uğrunda neleri başarabileceğini 29 Mayıs 1453’te tüm cihana ispatlayan aziz atalarımızın 564 yıl önce sahip olduğu inanç ve kudret, bugün de, milletimizin yiğit ve cefakâr evlatları olan biz gençlere  ilham kaynağı olmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle İstanbul’u bir Türk-İslam kenti yaparak çağı değiştiren, dünyaya yeni bir başkent armağan eden, başta büyük Hakan Fatih Sultan Mehmet olmak üzere fetihte yer alan ecdadımızın hatıralarını minnet ve şükran ile anıyor hepsine  Allah’tan rahmet diliyorum'' dedi.