Dün Bakan Albayrak Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasına karşı olduğunu ifade etmişti. 11 Ağustos Pazar günü başlayacak olan bayram tatili 15 Ağustos perşembe günü mesainin başlaması ile son buluyor. Şayet hükümet 9 günlük tatil ilan etmez ise 15 ve 16 Ağustos perşembe ve cuma günleri mesai var.

Fakat işyerleri isterse tatili 9 gün yapabiliyor. İşte detaylar...

İş Kanunu'nda 'Zorunlu nedenlerle işin durması, ulusal bayram ve genel tatillerden önce veya sonra işyerinin tatil edilmesi veya benzer nedenlerle işyerinde normal çalışma sürelerinin önemli ölçüde altında çalışılması veya tamamen tatil edilmesi ya da işçinin talebi ile kendisine izin verilmesi hallerinde, işveren iki ay içinde çalışılmayan süreler için telafi çalışması yaptırabilir. Bu çalışmalar fazla çalışma veya fazla sürelerle çalışma sayılmaz.' hükmü yer almaktadır.

İŞVERENİN ELİNDE
İşyeri tatil ilan ederse çalışanlar 2 güne denk gelen 18 saatlik telafi çalışması ile tatillerini 9 güne çıkarabilirler.

KAMU ÇALIŞANLARI
Kamu çalışanları ise 2 günlük yıllık izin kullanmak suretiyle tatillerini 9 güne çıkarabiliyorlar. Tabi burada kurum amirinin onayı gerekiyor.

KURBAN BAYRAMI AĞUSTOS'TA
Bu yıl Kurban Bayramı 11 Ağustos Pazar günü başlıyor. 4 günlük resmi tatil olan Kurban Bayramı 14 Ağustos Çarşamba 4. gün olarak sona eriyor. 15 Ağustos perşembe ise mesai günü.


Takvim şöyle oluştu;

10 Ağustos Cumartesi----------Haftasonu tatili

11 Ağustos Pazar----------------Bayramın 1. günü


12 Ağustos Pazartesi------------Bayramın 2. günü

13 Ağustos Salı-------------------Bayramın 3. günü

14 Ağustos Çarşamba----------Bayramın 4. günü


15 Ağustos Perşembe----------Mesai günü

16 Ağustos Cuma--------------Mesai günü

SGK Rehberi