***NEDİR BU CEMAL KAÇIKÇI OLAYI VE ARKASINDAKİ TEZGAH?***
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ne oldu?
Öldürüldü mü/Kaçırıldı mı?
Neden yapıldı?
Sonucu neye vesile olur?
Cemal Kaşıkçı üzerinden kim kim ile savaşıyor?


Cemal Kaşıkçı Türk mü? Bunu anlamak için dayısı Adnan Kaşıkçı'yı bilmek gerek. Adnan Kaşıkçı'nın babası Kayseri kökenli müezzin yetiştiren Türk bir aileden geliyor. Yani Adnan Kaşıkçı'nın babası Türk Annesi Suudi Arabistanlı.


Cemal Kaşıkçı, S.Arabistan'ın eski İstihbarat başkanı Prens Turki Bin Faysal’a danışmanlık yapmış. Prens Türki Bin Faysal ise Kral Faysal’ın Adapazarı doğumlu olan İffet Hanımdan olma çocuğu. Cemal Kaşıkçı aynı zamanda S.Arabistan'daki Türk kökenli lobinin içinde biri


Cemal Kaşıkçı'nın son bir yıldır Washington Post için yazdığı yazıların tamamını okudum. Yazdıkları sadece S.Arabistan'ı değil aynı zamanda ABD ve İsrail'in Körfez planlarını ifşa eder nitelikte.


Wahinton Post'un 'Küresel Görüşler' sayfasının editörü Karen Attiah Cemal Kaşıkçı için 'İlham kaynağımdı' diyor
Türk Medyasında Cemal Kaşıkçı olayı, Muhabirlik, Gazetecilik, Dedektiflik üzerinden okunuyor.


Olayın;
Uluslararası Siyaset,
İstihbarat, askeri hesaplar, Körfez'deki olaylar, Yemen, Arap Nato'su gibi boyutlarına değinen henüz yok. Çay grubu olarak konuyu analiz edelim.


Cemal Kaşıkçı olayı sadece S.Arabistan'ın muhalifi gazeteciyi susturması üzerinden okunmaz. Cemal'in ortadan kaldırılması olayının oluş şekline bakılır ise, yani Türkiye'nin seçilmesi oldukça manidar. Türkiye ile S.Arabistan arasında 'Diplomatik Kriz' planlanmış. Peki neden?


ABD içindeki Küreselci/Trump Hükümeti kavgası,dünyanın farklı ülkelerinde de devam ediyor. S.Arabistan bu kavganın en şiddetli yaşandığı ülke. Geçen yıl 300 işadamı ve 11 Prens bir otele kapatılıp günlerce sorgulanmış ve işbirliği ve para verme şartı ile serbest bırakılmıştı.


Cemal Kaşıkçı S.Arabistan'da iki ay tutuklu kalan Suudi Prens Velid bin Tellal'a yakın biri. Prens Tellal, Twitter'in yatırımcısı, Hillary Clinton'un bağışçısı ve ABD'nin küreselci tarafının adamı idi.


ABD Dolarının dünyanın rezerv para olarak devam etmesindeki en önemli unsur petrolün ABD doları ile satılması. Trump ekibi Dünyanın en büyük petrol şirketi Suudi Aramco'yu ABD'de borsaya açmak isterken Prens Tellal Çin/Şangay Enerji Borsasında açmak istiyordu.


Çin'de kurulan Şangay Enerji Borsası'nda petrol Yuan ile satın alınacak ve sonrasında isteyen Yuan karşılığı Çin'de altın alabilecek. Yani Suudi petrollerinin hangi para birimi ile işlem göreceği önemli. Prens Tellal bilmeden ABD dolarının rezerv para statüsüne hücum etti.


21.yy dünya dizaynında gelecekte ABD dolarına yer yok. Dijital dünya, 4.sanayi devriminin parası 'Kripto para' olacak. Bu nedenle Ortadoğu ve özellikle de Suudi petrollerini kimin kontrol edeceği çok önemli. Prens Tellal/Cemal Kaşıkçı ekibi ile Kralın adamları karşı cephede


ABD/Avrupa'da ülkelerin sırlarını ifşa eden, istihbarat projelerine zarar veren gazeteciler yargılanmaz genelde ölü bulunur. Örneğin Batılı gazetecilerin CIA tarafından kontrol edildiğini söyleyen, Satılmış Gazeteciler kitabının yazarı Udo Ulfkotte, Almanya'da ölü bulundu.


Cemal Kaşıkçı, Washington Post gazetesindeki bazı yazı başlıkları:
-Suudi Arabistan'ın tacı Prensi Putin gibi davranıyor
-Suudi Arabistan, Lübnan’da bir karmaşa yaratıyor
-Suudi Arabis'tan Yemende çocuk ölümlerine vesile oluyor


Cemal Kaşıkçı S.Arabistan'ın Yemen'de çocukları taşıyan bir otobüsü vurduğunu yazıyor ve cenaze töreninin fotoğrafını Washington Post gazetesinde yayınlıyor. Husilerin füzelerine karşı Suudların 3 Milyon dolarlık ABD'nin Patriot füzeleri attığını yazıyor.


Cemal Kaşıkçı Suudi Krallığının İran/Şia 'Müslüman Değildir' fetvasını çıkartığını ve Lübnan Başbakanı Hariri'nin neden S. Arabistan'da 'alıkonduğunu' vs yazıyor. Yani sadece Suudları değil ABD/İsrail projelerinin bölge için tehlikesini de yazmış.


Trump'un S.Arabistan'ı ziyareti sonrası Körfez ülkeleri Katar'a nota verdi ve ambargo uyguladı. Eğer Türkiye olmasa idi Katar'ı işgal edeceklerdi. El Cezire TV'si yayını durdursun vs dediler. C.Kaşıkçı Katar olayında yanlış yapıldığını yazmış.


Cemal Kaşıkçı olayının Türkiye'de tezgahlanmasındaki 'akıl' Suudi aklını aşar. Trump/Pentagon ve İsrail Afro-Avrasya'da İslam dünyasında kullanmak üzere bir 'Arap NATO'su peşinde. Tam bu süreçte S.Arabistan ile Türkiye'nin diplomatik ilişkisini tamamen kesme niyetindeler.


S.Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman 'Vahhabi/Selefi görüşü yaymamızı bizden batılı müttefiklerimiz istedi' demişti. İran'lı yetkililer de 'Biz yardım etmeseydik ABD Afganistan'ı ve Irak'ı işgal edemezdi' demişlerdi.
Yani?


Batıda birileri Şia/Selefilik üzerinden vekalet terör örgütleri kurup İslam dünyasında savaştırıyor. Burada önemli bir neden de 'Kuzey İslamı' dedikleri Türklerin 'Ehl-i Sünnet' anlayışını Şia/Vahhabilik savaşında gölgede bırakmak ve Mezhep savaşı çıkartmak.


İsrail, 2012 yılında İran'a karşı bir 'Arap ordusu' kurma fikrini Suud istihbaratı ile görüşüyordu. Obama Hükümeti İran'a yeşil ışık yakınca S.Arabistan Türkiye'ye yanaştı ve İran'a karşı 'İslam Ordusu' gündeme geldi. Trump Hükümeti İran'a savaş açtı S.Arabistan yön değiştirdi


Kurmak istedikleri 'Arap NATO'SU askerlerini Suriye'de önce İran'a karşı sonra da Türkiye'ye karşı savaştırma peşindeler. Bunun için Türkiye ile S.Arabistan arasında bir gerginlik lazımdı. Cemal Kaşıkçı üzerinden bunu gerçekleştirmek istiyorlar.


Birkaç ay önce Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır Türkiye'ye karşı savaşırız açıklamasını yapmıştı. Bu açıklamayı yaptıran 'akıl' ile Cemal Kaşıkçı'nın ortadan kaldırılmasına karar veren akıl aynı akıl.


Eğer,
Cemal Kaşıkçı öldürülmüş ise Türkiye ile S.Arabistan arasında 'diplomatik kriz' planlayanlar bunu videoya kaydetmiştir ve ifşa edecektir. İfşa sonrası ise Suudi diplomatlara karşı 'Personal Non Grata' (İstenmeyen Kişi/ler' gündeme gelecektir.


BM, Cemal Kaşıkçı olayının araştırılması için soruşturma açar. BM'de ciddi tartışmalar gündeme gelir. Bu süreçte ABD ve İsrail istihbaratları da suçlanabilir. Bu olayı tezgahlayanlar bu olayın altında kalır.


Cemal Kaşıkçı,
Ortadoğu petrolleri/doğalgazı
Akdeni Doğalgazı
Suriye
Petrolün hangi para birimi ile satılacağı
Çin üzerinden Yeni İpek Yolu Projesş
İran/Katar Doğalgazı
Siyonistlerin Büyük İsrail
Evanjeliklerin Dini projeleri
savaşının/hesaplaşmasının kurbanı


Trump'un ABD'de seçimi kaybetmesi sonrasında, gelecekte S.Arabistan Kralı ve oğlunun BM kararı ile;
'Yemen'de Savaş Suçu' Cemal Kaşıkçı olayında da 'Cinayet işlemekten' yargılanması gündeme gelir.


ABD'de Trump'un Başkanlığı sonrasında S.Arabistan'da iktidar değişir. (Muhtemelen Darbe olur) Bu değişimden sonra da Kral ve oğlu Cemal Kaşıkçı (Öldürüldü ise) cinayetten yargılanır.


Cemal Kaşıkçı olayında Türkiye temkinli davranacak ve direk Suudi Krallığını suçlamayacaktır ama bu iş Suudi Krallığının üzerinde kalır. Olayı batı kaynaklı bir istihbarat kurumu/ları direk kendileri de tezgahlamış olabilir.


Cemal Kaşıkçı Suudi Konsolosluğu'nda iken kameraların bozuk olması, bozuk denmesi bildik hikayedir. S.Arabistan'dan aynı gün gelen iki uçak, birinin Mısır'a gitmesi diğerinin Birleşik Arap Emirliklerine gitmesi de olukça manidar. BAE/Mısır üzerinden Türkiye'yi tehdit edenler!!


Cemal Kaşıkçı olayı derinleşir. S.Arabistan'ın arkasında ABD ve İsrail var. Kaşıkçı ABD halkının gözünde Suudilerin ipliğini pazar çıkartıyordu. Bu aynı zamanda Trump Hükümetini oldukça zor durumda bırakacak bir durumdu ve yazmaya devam etmesine müsaade etmediler.


Cemal Kaşıkçı'nın yazdıklarını okuyan ABD halkı, İnsan hakları, Medya özgürlüğü ve hukuktan bahseden ABD'nin, 'Diktatör S.Arabistan'ı neden desteklediği' sorusunu gündeme getiriyordu. Yani ABD halkını uyandırıyordu ve susturdular.


C.Kaşıkçı İnşaallah öldürülmemiştir. Sofistik bir istihbarat aklı ile karşı karşıyayız.
Başkan Erdoğan olayın ciddiyetinin farkında ve üzerine gideceğini söyledi.
ABDULLAH ÇİFTÇİ
ANALİST