Yetkili sendika Eğitim Bir-Sen üye sayısını artırmayı sürdürdü. 2019 yılı Mayıs kesintilerine göre sendikanın üye sayısı geçen yıla göre arttı.

Eğitim Bir-Sen’in 2019 yılı sendika üye sayısı 433 bin oldu

2018 yılı Memur sendikaları içerisinde en çok üyeye sahip olan sendika Eğitim Bir-Sen 2019 yılında da üye sayısını artırarak 433 bin üyeye ulaştı. Geçen seneye göre Eğitim Bir-Sen’in üye sayısında yaklaşık 7 bin artış oldu.

EĞİTİM BİR-SEN’İN TOPLAM ÜYE SAYISI

Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın İstanbul 5 No’lu Şubenin düzenlediği İftar Programına katıldı. Programda konuşma yapan EBS Genel Başkanı Yalçın, “15 Mayıs itibariyle son bulan mutabakatlarla eğitimde örgütlü gücümüzü 433 bine taşıdık. Eğitim-Bir-Sen, üye sayısıyla işçi sendikaları da dâhil Türkiye’nin en büyük sendikası olarak yoluna devam ediyor. 27 yıllık süre içerisinde işimiz, derdimiz, kendimiz millet; yükümüz yeniden medeniyet mefkûresiyle bu yolculuğu bugünlere kadar taşıdık ve bugünden sonra da aynı kararlılıkla taşımaya devam edeceğiz.” dedi.

'TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK EMEK ÖRGÜTÜ OLDUK'

Konuşmasında “Kurulduğumuz günden bu güne ilkelerimizden hiçbir zaman ödün vermeden, sicil oluşturacak hiçbir leke bırakmadan anlımızın akıyla erdemli bir sendikal yolculuğu bu güne kadar taşıdık bugünden sonra da aynı kararlılıkla taşımaya devam edeceğiz. 27 yıllık süre içerisinde hiçbir zaman milletle kavga etmedik. Hep milletle yan yana, milli iradenin yanında durduk. İşimiz, derdimiz, kendimiz millet; yükümüz yeniden medeniyet mefkûresiyle bu yolculuğu bugünlere kadar taşıdık ve bugünden sonra da aynı kararlılıkla taşımaya devam edeceğiz.” ifadelerine yer veren Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen’i Türkiye’nin en büyük emek örgütüne dönüştüren üyelere ve teşkilata teşekkür ettiğini belirtti.