Toplu Sözleşme masasındaki en önemli pazarlık konularından biri idarecilerin ek ders mağduriyeti olacak.

EĞİTİM BİR SEN'iN TOLU SÖZLEŞME MASASINDA OLMAZSA OLMAZI

Müdüre 30 Saat , Müdür Baş yardımcısına 27 saat, Müdür Yardımcısına 25 Saat Ek Ders İçin Eğitim Bir Sen ısrarcı olacak. 

Yapılan son düzenlemelerle ikinci görev olarka verilen yöneticiliklerde sorumlulukalrın fazla olmasına rağmen, herhangi bir görev tazminatı ya da ek ödeme vb olmayışı müdür ve müdür yardımcılarının öğretmenlerden az ek ders almasına neden oldu. 

İdarecilerin uzun br süredir dile getirdikleri bu mağduriyet Eğitim Bir Sen'in bir numaralı gündem maddesi. 

Eğitim Bir Sen kamuoyunda beklentiyi yükseltmemek adına bu konuyu açıkça ilan etmese de, Sendika yöenticilerinin kulislerde açık açık konuştuğu konu idarecilerin ek dersi meselesi. 

Eğitim Bir Sen Genel merkez yöneticileri ve Genel Başkan Ali YALÇIN bu konuyu perde arkasında 'olmazsa olmazımız, ve en önemli konumuz idarecilerin ek dersi'  diyerek dillendiriyor. 

Temkinli davranan Eğitim Bir Sen yönetimi daha önce Ek Ödeme Konusunda Eski Genel Başkan Yardımcısı Murat BİLGİN'in  yaptığı 'Ek Ödeme Namusumuzdur' şeklinde beklentiyi çok yükseltecek açıklamalardan itinayla kaçınıyor. 

1 Ağustostan bu yana tüm bakanlıklarda yapılan görüşemelerde Memur Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN bakanları ve bürokratlarını bizzat ziyaret ederek taleplerin gerçekleşmesi için bütün iş kollarındaki yönetmi ile büyük bir mücadele sergiliyor. 

Tüm gözler 14 Ağustos'ta teklifini açıklayacak olan hükümete çevrilmiş durumda. 

İdareci ve örğetmnelerin gözü ise Eğitim Bir Sen'de...

 ÖZEL HABER

kamu haber, Kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net