Kamu görevlilerinin 2018-2019 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarının belirleneceği 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, diğer hizmet kollarının tekliflerinin müzakere edilmesiyle devam ediyor.
Eğitim hizmet kolu teklifleri, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Hukuk Müşaviri Harun Kale, ilgili bakanlıkların yetkililerinin katılımıyla Devlet Personel Başkanlığı’nda görüşüldü.
Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da görüşmelere katılarak, toplu sözleşmenin çalışanları mutlu edecek sonuçlarla tamamlanması temennisinde bulundu.
Eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin taleplerini masaya taşıdıklarını kaydeden Yalçın, “Tekliflerimizin hepsi de makul ve karşılanabilir tekliflerdir. Bu sürecin müjdeli haberlerle sonuçlanması için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ise toplantının açılışında yaptığı konuşmada, haksızlıkları, adaletsizlikleri, mağduriyetleri ortadan kaldıracak tekliflerle toplu sözleşme masasına oturduklarını ifade ederek, “Kamu İşveren Heyeti’nden, sorunların çözümüne katkıda bulunma noktasında hassas olmasını istiyoruz. Mevcut sorunların çözümü, hem ülkemizin geleceği hem de eğitim çalışanlarının işinin başına sorunsuz gitmesi açısından önemlidir. Tekliflerimizin kabul edilmesi, sorunların çözümü için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından maddelerin görüşülmesine geçildi.

kamu haber, Kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net