AKŞAM, 15 Temmuz darbe girişiminin elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'ye bilim ekibi adı altında gönderdiği ilk ajanlarını araştırdı.

1995 yılında Avustralya'da düzenlenen 26'ıncı Dünya Fizik Olimpiyatların'da madalya alan Ankara Samanyolu Koleji'nden 5 öğrenci ABD'nin kılcal damarlarına giren ilk özel ekip olarak biliniyor. Salih Adem, Fatih Memiş, Fatih Yanık, Ali Yanık ve Nuh Gedik'ten oluşan FETÖ'cü ekip halen ABD'de üst düzey üniversitelerde ve kurumlarda görev yapıyor. Her biri dalında uzman bu ekibin sosyal medya dahil olmak üzere pek çok konuda uzmanlaştıkları ve ABD'de ajan faaliyetleri içinde oldukları belirtiliyor. İşte o ekip ;

HEPSİNİ TABAN PAZARLADI

Bu öğrencileri ABD'deki okullara lanse eden isim FETÖ'nün Beyaz Saray İmamı olarak bilinen Faruk Taban'dı. Taban, Gülen'in talimatıyla bu öğrenciler için kapı kapı dolaşarak ABD'de eğitim hayatlarını sürdürmeleri için çaba gösterdi. Taban'ın FETÖ destekçisi Hillary Clinton ile fotoğrafları büyük tepki çekmişti.

İLK SALİH ADEM GİTTİ

Salih Adem, ABD'ye giden ilk casustu. Adem, ekibini geri kalan üyeleri gibi 1995'te Avustralya'daki fizik olimpiyatlarında altın madalya alan isim. Gülen'in o dönemde 'gözbebeği' olan Adem, ABD'de lanse edilen ilk FETÖ'cü bilim adamı adayı isimdi. Adem, 1993'te NASA'nın 'Uluslararası Uzay Kampı' projesine davet edildi.

ADI; 'IŞIKLARIN EFENDİSİ'

M. Fatih Yanık, ABD'de Massachusetts Institute of Technology'de Fizik profesörlüğü görevini sürdürüyor. Yanık Ankara Samanyolu Fen Lisesi mezunu. Kardeşi Ahmet Ali Yanık'la beraber 1995'te Avustralya'da fizik olimpiyatlarında bronz madalya aldı. Yanık bir dönem FETÖ medyası tarafından 'Işıkların Efendisi' olarak lanse edildi.

KANSERİ ARAŞTIRIYOR

Ali Yanık, şu anda Santa Cruz, California Üniversitesi'nde Elektrik Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi. Yanık, kanserin önceden teşhisi konusunda çalışıyor.

O DA BRONZ MADALYALI

Nuh Gedik de Massachusetts Institute of Technology'de Fizik profesörü. Gedik de aynı fizik olimpiyatında bronz madalya kazanmış.

ANKARA'NIN FİRARİ İMAMI

AKŞAM'ın bulduğu resim karesinde yer alan önemli isimlerden birisi de firari sanık Cemil Koca. FETÖ'nün Ankara imamı Koca, KPSS soru hırsızlığının mimarı. 2014'e kadar Ankara'daki okullardan ve himmetten sorumluydu.

FETÖ'NÜN FİNANSÇISI KOTÇU

Rodi Jeans'in sahib Çetin Kazancı, şimdi kardeşleri Fetih Kazancı ve Fatih Kazancı ile beraber ABD'de seramik ve mermer işletmeciliği yapıyor. İşyerleri Tile Optima ve Firuze ismiyle New Jersey'de. Şirket Bank Asya'dan 100 milyon TL batık kredi almıştı.

 

Akşam