Bir iki gün içinde açıklanması beklenen yeni kabine ilgili netleşen bakanlıklar da belli olmaya başladı. 

Daha önce Aile Sosyal Politikalar Bakanlığında yaşanacak değişm ile ilgili olarak Fatma Betül Sayana KAYA'nın kabine dıiında kalacğaını yazmıştık . 

İşte KAYA'nın yerine Bakan olacak yeni isim.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanliğınin yeni 1 numarası Ak PArti İzmir milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar oldu.

Nükhet Hotar Kimdir?

Malatya’da doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, aynı üniversitede başladığı akademik kariyerini Prof. Dr. unvanı ile tamamladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı Başkanlığı yapan Nükhet HOTAR, Türkiye-AB İlişkileri Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Sivil Düşünce ve Demokrasi Hareketi Derneği Başkan Yardımcılığı, Yerel Gündem 21 Danışma Kurulu Üyeliği ve Resmi Arabuluculuk görevlerinde bulundu.

3 Kasım 2002 Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’den İzmir Milletvekili olarak TBMM’ye giren HOTAR, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkan Vekilliği ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği de yaptı.

‘Ücret politikası, çalışma hayatı, sendikacılık, sosyal politikalar, işsizlik, istihdam, kadınlar ve gençler’ gibi konularda bir çok çalışması yayınlanan HOTAR, İLO ile Çalışma Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü ‘Sanayide Çalışan Çocukların Eğitime Kazandırılması Projesi’nin İzmir Yürütücülüğünü de yaptı.

AK Parti 1, 2, 3, 4, ve 5. Olağan Büyük Kongresi’nde ve 1. Olağanüstü Büyük Kongre’de Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine (MKYK), hemen akabinde de Merkez Yürütme Kurulu’na (myk) seçilen Hotar, AK Parti Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. Bu görevinden hemen sonra AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine (MKYK), hemen akabinde de Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) seçilen AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görev yapmaktadır.

İngilizce bilen Nükhet Hotar, bir çocuk annesidir.

AJANSKAMU-ÖZEL HABER

kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net