İşte Öğretmenlerin Temmuz Ayı Zamlı Maaşları ve Ek Ders Ücretleri.

2019 yılı temmuz ayı maaş ve ek ders ücretleri kısa bir süre sonra belli olacak.. Temmuz ayında memurlara yüzde 5’lik zamma ilaveten yüzde 1.94 enflasyon farkı çıkması beklenirken, aile yardımı da artacak. 2 çocukluların aile yardımı 437 lirayı bulacak.   

Toplu sözleşmeye göre öğretmenler de dahil tüm kamu personelleri 2019 yılı temmuz ayında %5 zam ve enflasyon farkı ödemesi alacaklar. Öğretmenlerin temmuz-aralık arasında alacakları maaş ve ek ders ücretleri zamdan sonra belli olacak.

 Haziran ayı enflasyonu temmuz ayı başında açıklanacak ve temmuz ayının ilk haftasında öğretmenlerin maaş zammı ve ek ders zammı belli olacak. Toplu sözleşme hükümlerine göre %5 zam enflasyon sıfır çıksa bile garanti.  Öte yandan enflasyonla birlikte maaş zamlarının %8'den az ve %10'dan fazla olmaması bekleniyor. 

Öğretmenlerin maaş zammı branşlara göre ve girdikleri derslere göre değişiklik gösterse de toplam(maaş+ek ders) gelirleri aylık ortalama 275 ile 450 TL arasında artacak. Net rakamlar temmuz ayı başında belli olacak.

Milyonlarca memurun temmuzda hem maaşı hem de her ay aldığı aile yardımı zamlanacak. Toplu sözleşmede memurlara temmuz ayında yüzde 5 zam ve ilk 6 aylık enflasyon yüzde 4'ü aşarsa fark alacağı karara bağlanmıştı. Merkez Bankası'nın son açıkladığı beklenti anketinde ilk 6 aylık enflasyon tahmini yüzde 5.94 olarak yer aldı.

Bu tahmin gerçekleşirse, memurlara yüzde 1.94 enflasyon farkı oluşacak, temmuz zammı yüzde 6.94'e ulaşacak. Halen memurlara çalışmayan eş için aylık 278,69, 0-6 yaş arası çocuk için 65,30, 6 yaş üstü çocuk için de 32,65 lira veriliyor. Yüzde 6.94'lük tahmine göre, eş yardımı 298,03, çocuk yardımı da 0-6 yaş arasında 69,83, 6 yaş üstünde 34,92 liraya çıkacak. Halen eşi çalışmayan, 0-6 yaş arası 2 çocuğu olan memur aylık 409,29 lira alıyor.

 

Bu tutar yüzde 6.94'lük artışa göre 437,69 lira olacak. 5 aylık enflasyona göre, ise memurların Temmuz zammı yüzde 0.99 enflasyon farkıyla yüzde 5.99'a ulaşmıştı.  Bu durumda Temmuz ayında en düşük kademeli öğretmen maaşı 4000 TL'yi bulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre istihdam edilen sözleşmeli öğretmenler, aylık ücretlerinin yanı sıra kadrolu öğretmenlerin yararlandığı diğer mali ve sosyal haklardan da aynı şekilde yararlanabiliyor.  Maaş katsayılarının ve sözleşme ücreti tavanının 1 Ocak 2019 tarihinden geçerli olarak %10,73 artmış olması, sözleşmeli öğretmenlerin ücretleri ile diğer mali ve sosyal haklarını da artırdı.

Aylık sözleşme ücreti ve ek ödeme Sözleşmeli öğretmenlerin aylık sözleşme ücreti, 2019 yılının ilk altı aylık döneminde brüt 3.856 TL’dir. Öte yandan, sözleşmeli öğretmenlere her ay, en yüksek devlet memurları aylığının %65’i tutarında ek ödeme yapılıyor. (2019 yılının ilk yarısındaki aylarda 806 TL'dir.) Buna göre, 2019 yılının ilk yarısındaki aylarda, %15 gelir vergisi diliminde, bekar ve çocuksuz sözleşmeli öğretmenin aylık en düşük net ücreti (ek ödeme dahil) “3.782 TL” olmaktadır.

Eşi ve/veya çocuğu olan sözleşmeli öğretmenlerin aylık net maaşı; eşinin çalışıp çalışmamasına, çocuklarının sayısına, yaşına ve aile yardımı ödeneğinden yararlanma durumlarına göre yukarıda belirtilen tutardan daha yüksek olabilecektir. Ek ders ücreti Sözleşmeli öğretmenlere, girecekleri derslerden maaş karşılığı olanlar dışındakilerin her ders saati için ek ders ücreti ödeniyor. 2019 yılının ilk yarısında, bu şekilde girilecek her ders saati karşılığında ödenen ek ders ücretinin net miktarı için tıklayınız ...

Nöbet ücreti Örgün eğitim kurumlarında (mesleki eğitim merkezleri dahil) eğitim ve öğretimin fiilen yapıldığı normal çalışma günlerinde, kendilerine verilen nöbet görevini fiilen yerine getiren sözleşmeli öğretmenlere, haftada 3 saat karşılığı ek ders ücreti nöbet ücreti olarak ödeniyor. Hazırlık ödeneği Sözleşmeli öğretmenlere, her öğretim yılı için bir defa olmak üzere öğretim yılına hazırlık ödeneği ödeniyor.

2018-2019 eğitim öğretim yılı için net 1.121 TL olarak belirlenmiş olan hazırlık ödeneği, çeşitli sebeplerle (yasal izinlerin kullanılması veya ilk defa ya da yeniden atanma gibi) 19 Ocak 2019 tarihi ile 2018-2019 ders yılı sonuna kadar olan dönemde göreve başlayacak olan sözleşmeli öğretmenlere net '561 TL' tutarında ödenecek. Diğer ödeme ve kesintiler Sendika üyesi olan sözleşmeli öğretmenler, yılda 4 defa (Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında) olmak üzere 2019 yılında her defasında net 97,20 TL toplu sözleşme ikramiyesi almakta, ayrıca her ay ücretlerinden üyesi oldukları sendika tüzüğünde belirlenmiş olan oaranda sendika aidatı kesilmektedir.

Öte yandan, sözleşmeli öğretmenlerden; zorunlu bireysel emeklilik sigortası kapsamında olanlardan her ay sigorta primi, sendika üyesi olanlardan her ay sendika aidatı, İLKSAN üyesi olanlardan üyelik aidatı kesintisi yapılmaktadır. Memurunyeri 

ÖZETLE 15 TEMMUZ 2019'DA ÖĞRETMENLERİN MAAŞLARINA EN AZ 300 en fazla 600 TL kadar zam tutarı yansıyacak. Bu sayede kesintiler hariç  en düşük kademeli net öğretmen maaş tutarı 4100 TL civarını bulacak.