Ajanskamu.Net-Enflasyon rakamlarının bugün açıklanmasıyla, kamu görevlilerinin 15 Ocak 2019 tarihinde alacakları aylık net maaş miktarları da belli oldu.

Aylık ücretlere 1 Ocak 2019’dan geçerli yapılan (enflasyon farkı dahil) %10.71 oranındaki artış ve asgari geçim indirimindeki %26,06 oranındaki artış, kamu görevlilerinin 15 Ocak 2019 net maaşlarına yansıyacak.


Zamlı ilk maaşlarını 15 Ocak’ta alacak olan kamu görevlilerine, maaş artışından kaynaklı 14 günlük (1-14 Ocak) maaş farkı ise ayrıca ödenecek.

Zamlı 15 Ocak 2019 net maaşları (eş ve çocuk yardımı hariç)

NOT:

*Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (ya da eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

*Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.

*Çalışılan yer, kurum ve hizmet bölgesinden kaynaklı ödeme fazlalıkları dikkate alınmamıştır.

*Sendika aidatı, toplu sözleşme ikramiyesi, sosyal denge tazminatı ve ikramiye ödemeleri, ek ders ücreti ödemeleri ve yabancı dil tazminatı hesaplamaya dahil edilmemiştir.

*Akademik personel için, eğitim öğretim ödeneği hesaplamaya dahil edilirken görev yerlerinden kaynaklı ödeme farklılıkları dikkate alınmamıştır.

*BES kesintileri dikkate alınmamıştır.

Memurunyeri