Memurlar - 657 sayılı devlet memuru kanununa tabii olan (bazı bakanlıklardaki sözleşmeli personeller dahil) kamu görevlilerinin 2020 yılı Ocak ayı maaş bordrosu e-devlet üzerinden yayınlandı. Muhasebat Genel Müdürlüğü, kamu görevlilerinin bordrosunu yayınladı.

 

Devlet memurlarının maaş bordroları her ayın 14'ünde e-Devlet üzerinden erişime açılıyor.

Vatandaşlar bu bordroları inceleyerek maaşlarından yapılan kesintileri, ek ödemeleri görebiliyor. 14 Ocak'ta görüntülenebilecek e-Bordro'lara e-Devlet'ten ulaşmak mümkün olacak. Bu hizmet devlet memurlarının kendilerine ait bordroları listeleyip bordro detaylarını görüntüleyebildikleri bir hizmettir.  657'ye tabi çalışanların maaş bordroları, her ayın 14'ünde e-devlet üzerinden erişime açılıyor.

Alacağı maaşı, kesintileri sorgulamak isteyenler, www.turkiye.gov.tr adresine şifreleriyle giriş yaptıktan sonra e-Hizmet kısmından e-bordro yazıp maaş bordrolarını görüntüleyebilecekler.

Maaşınızı Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ

E-Bordro sisteminden sadece 2006/4 sayılı Başbakanlık genelgesi kapsamında maaşları Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi üzerinden ödenen, 657 sayılı kanuna tabi memurlar ile kadro karşılığı sözleşmeli olarak çalışan personel yararlanabilir. 4B, 4C veya farklı şekilde sözleşmeli olarak çalışan memurlar bu sistemden yararlanamaz. 

E-BORDRO NASIL ALINIR?

www.turkiye.gov.tr adresine gidin ve ana sayfanın üst kısmında yer alan 'Sisteme Giriş' butonuna tıklayın. Açılan ekranda e-Devlet Şifresi, Mobil İmza, e-İmza, T.C. Kimlik Kartı ve İnternet Bankacılığı seçeneklerinden birini kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmak isterseniz; belirtilen alanlara T.C. Kimlik Numaranızı ve e-Devlet şifrenizi yazın ve ardından altı kısımda yer alan 'Sisteme Giriş Yap' butonunu kullanın. Sisteme giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler kısmından yahut yukarıda yer alan arama kısmından yararlanmak istediğiniz hizmetin adını yazın. e-Bordro yazmanızın ardından bu hizmetin adı önünüze çıkacaktır. Sonrasında Maliye Bakanlığı e-Bordro Sorgulama hizmetine tıklayın. Açılan ekrandan görüntülemek istediğiniz bordroyu seçin. Dilerseniz maaş bordronuzu yine aynı sayfada yer alan 'Yazdır' butonunu kullanarak yazdırabilirsiniz.