Milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiren Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesine dair son dakika gelişmesi... Türk-İş Genel Başkanı Atalay, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesine dair taleplerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk'a sundu.

Milyonlarca kamu çalışanını ilgilendiren Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin ardından açıklama yapıldı. Türk-İş Genel Başkanı Atalay, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesine dair taleplerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk'a sundu. Türk-İş, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, iki, üç ve dördüncü altı aylar enflasyon 3 puan refah payı talep etti.  

KAMU İŞÇİLERİNE NE KADAR ZAM İSTENDİ?

Türk-İş Genel Başkanı Atalay, 2019 Dönemi Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmesine dair taleplerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk'a sundu.

Türk-İş, tüm kamu işçilerine seyyanen brüt 300 lira zam, ilk altı ay yüzde 15, iki, üç ve dördüncü altı aylar enflasyon 3 puan refah payı talep etti. 

Kamu işçileri için 2017 ve 2018 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi, 2017 yılı Temmuz ayında imzalanmıştı. İmzalanan protokolle, 2017 yılı için yüzde 7.5 artı 5,ikinci yıl içinse yüzde 3.5 artı 3.5 zam verilmesi benimsenmişti. Her iki yılda gerçekleşen enflasyon kadar fark verilmesi de kararlaştırılmıştı. Ayrıca işçilere ödenen ek ödenek 500 liradan 750 liraya çıkarılmış, brüt çıplak ücreti 3 bin liranın altında olan işçilere de 90 lira ilave artış sağlanmıştı.

MEMUR ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ve memurların zam oranı 3 Temmuz'da açıklanacak.

MEMUR VE EMEKLİ ZAM ORANI NE KADAR OLACAK?

 Tahminlere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri %6.7, memurlar ve emeklileri ise %7.7 zam alacak.

Temmuzda emeklilerin maaşları zamlanacak. 3 Temmuz’da haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileriyle görevdeki memurların temmuz zamları belli olacak. İlk altı aylık enflasyonun yüzde 6.7 olması bekleniyor. Böyle olursa SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 6.7, memurlar ve emeklileri ise yüzde 7.7 zam alacak. Malulen emekliler, dul ve yetim aylığı alanlar da zamdan faydalanacak.