Niğde'de, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'dalti darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında açılan davada tutuklu yargılanan ve etkin pişmanlıktan yararlanan esld Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, örgütün askeri yapılanmasına ilişkin bilgiler verdi.
Taşkın, etldn pişmanlık hükümlerinden faydalanarak, örgüte askeri lisedeyken nasıl girdiğini, FETÖ'nün askeri yapılanmasını ve gördüğü baskılan anlam. Taşlan, 1983'te Kuleli Askeri Lisesi, 4 yıl sonra da Kara Harp Olculunu kazandığını belirterek, mutaassıp bir aileden geldiği için okul hayatı boyunca namazlarını kılmaya ve Kur'an-ı Kerim okumaya devam ettiğini söyledi.

Harp olculunda 3. sınıftayken FETÖ'nün elemanlanyla tanıştığını anlatan Taşlan, kendisine açıktan namaz kılması ve Kur'an okumasının yanlış olduğunun, bu nedenle ilerleyen yıllarda okuldan atılabileceğinin söylendiğini ifade etti.

'Namazlarınızı imayla kılacaksınız'

Askeri okuldan ayrılmadan önce hafta sonlan bu yapıya ait evlere gittiklerini dile getiren Taşlan, Burada ille başlarda namaz lalar, Kur'an okurduk ancak daha sonralar Fetullah Güleriin kasetlerini izlemeye başladık. Yine ev toplantısının birisinde sohbet eden 'abi' bizlere 'Okulda namazınızı kesinlikle kılmayacaksınız. Dindar bir insan olduğunuzu kesinlikle hiç kimse bilmeyecek. Milliyetçi bir kişilik görüntüsü vereceksiniz. Abdestlerinizi salon ola herkesin göreceği yerde değil, tuvaletlerde taharet musluklannda alacaksınız. Namazlarınızı imayla kılacaksınız. Çarşıda yürürken, banyoda tıraş olurken, hoca ders anlamken, eğitimlere çıknğınız boş arazide gözlerinizle kılabilirsiniz' telkininde bulunuyordu. Ben de birkaç defa tuvaletin taharet musluğunda abdest alıp imayla namaz laldım' dedi. 

Taşlan, 15 Temmuz gecesi listede adım gördüğünü ancak onlarla birlikte hareket etmediğini ileri sürdü.

Gazeteharbi

Kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net