Son günlerde, özellikle Halep’te yaşanan insanlık dramına sivil toplum kuruluşlarından ve devlet kurumlarından ortak yardım kampanyası.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube, İ.H.H İnsani Yardım Vakfı Sultanbeyli Temsilciliği, Sultanbeyli Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İlçe Müftülüğü’nün paydaş oldukları ‘’İyiliğe Yolver’’ adlı yardım kampanyasının tanıtım toplantısı Sultanbeyli’de gerçekleştirildi.

Tüm üyelerimiz seferber oldu

Çok ağır saldırılar altında bulunan Halep için böylesine büyük bir yardım kampanyasına camia olarak destek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No’lu Şube Başkanı Talat YAVUZ, bugün Halep’te çok büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. Halep’teki kardeşlerimizin yaralarını bir nebze olsun sarabilmek adına bu kampanyayı tüm teşkilatımızla destekliyoruz. Paydaşlarımızın hedeflediği 50  tırdan oluşacak insani yardım konvoyunun hazırlanması için tüm üyelerimiz, okullarında seferberlik ilan ettiler, dedi.

bülent yıldırım.JPG görüntüleniyor

Fırınlar un yetersizliğinden çalışamaz hale geldi

Halep’in günde 200’den fazla uçakla vurulduğunu dile getiren İHH Genel Başkanı Bülent YILDIRIM şunları söyledi: ‘’ Halep’te insanlar çok zor şartlar altında yaşamaya çalışıyor. Orada insanları 30 kilometrelik bir alana hapsettiler. İnsanlar aç. Fırınlarımız un yetersizliğinden çalışamaz hale geldi. Temel gıda maddesi olan ekmeği üretebilmek için en kısa zamanda un temin edip göndermemiz gerekir. Fakat bu yardımlarla temin edeceğimiz gıda maddelerini oraya götürebilmek için de Halep’e insani yardım koridoru açılması lazım. Önümüzdeki günlerde planladığımız ‘Halep’e Yol Açın Konvoyu’ ile tüm dünyanın dikkatlerini buraya çekmek istiyoruz.’’

İlçemizde 19 bin Halepli kardeşimiz var

Tüm dünyanın sadece izlemekle yetindiği bir dramın yaşandığı şehir  Halep’e belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirten Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin KESKİN, ilçemizde 20 binden fazla Suriyeli kardeşimiz var. Bunların yaklaşık 19 bini Halepli. Sultanbeyli’de yaşayan Halepli kardeşlerimize sahip çıkan hemşehrilerimiz, başlatmış olduğumuz ‘’İyiliğe Yolver’’ kampanyasına da destek olacak ve hedeflenen 50 tırı doldurarak mağdur ve mazlum Halepli kardeşlerimize gönderecektir diyerek sözlerini noktaladı.

Mahalle muhtarları, okul müdürleri, sendika kurum temsilcileri, din görevlileri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar ÇAĞLAR, Müftü  Burhan KELEŞ ve İHH Sultanbeyli Temsilciliği adına Tunahan YİĞİT, birer selamlama konuşması gerçekleştirdi.