Kadıköy Lisesinde Kutlama Adı Altında Rezalet. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bu rezalete neden seyirci.

Kadıköy Anadolu Lisesi’nde 1955’ten beri logomuz “Martı” diye yeni öğrencilere simit atma ve nimete hürmetsizlik yapma adeti he yıl geleneksel ad altında yapılıyor. 

Yeni gelen 8.sınıf öğrencielrine hoşgeldiniz adı altında simit atılıyor. 

Kadıköy Anadolu Lisesi’nde yaşanana bu rezaleteEğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN  sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. 

Ali YALÇIN:  

Okul Yönetimine/Meslektaşlarıma Çağrıda Bulunuyorum!

Kadıköy Anadolu Lisesi’nde 1955’ten beri logomuz “Martı” diye yeni öğrencilere simit atma ve nimete hürmetsizlik yapma saçmalığına,eğitimciler olarak son vermelisiniz.

Direnenler kafayı değiştirmiyorsa siz logoyu değiştirin' dedi. 

 

İşte O Rezaletin Görüntüleri: 

 #KadıköyAnadoluLisesi Müdürü Ali Fuat Güney'in rezil görüntüler öncesi öğrencileri uyardığı ortaya çıktı

Yeni atanan okul müdürü Geçen sene bu rezil, saçmasapan 'gelenek' karşısında azıcık tepki gösterince öğrenciler ve öğretmenlerden linç yiyor. Ayrıca Kadıköy Anadolu Lisesi okul aile birliği müdüre karşı bir karalama kampanyası başlatmış durumda. Neymiş? Gelenekleri bozuyormuş!!

İşte O Görüntüler

Tepkilerin ardından Kadıköy Anadolu Lisesi müdürü Ali Fuat Güney gazetemize konuştu. Skandal ‘Simit atma’ töreni için Güney şunları söyledi: 'Okulun sembolü martı. 1955 yılında kurulan okulda simit atma bir gelenek haline gelmiş. 2 yıldır okulda müdürlük yapıyorum. Buraya geldiğim günden beri mücadele veriyorum bu manzarayı durdurmak için... Nimet, kitap ve doğaya büyük önem veriyoruz. Bunun yanlış olduğunu her platformda dile getiriyorum. '

MEZUNLAR YAPIYOR
'Mezunlardan bunun için linç yedim. Bugün simit atanlar da okuldan mezun olan gençler. Kurtuluş savaşı ve Çanakkale destanını örnek vererek yapılanın yanlış olduğu belirttim. Bu minimize olmuş hali. Gelenek adı altında yapılan bu adım değerlerimize ters... Birçok alanda başarılarımız var. Bununla gündeme gelmek istemiyoruz. Tamamen bitirmek için mücadelem sürecek.'