Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım esnaf ziyaretleri sırasında taşeron şirketlerden kadroya geçen işçiler için önemli açıklamalarda bulundu. 

ESANF ZİYARET SIRASINDA BİR KADIN SORDU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yılıdırım seçim çalışmalarında İstanbul'da bir takım ziyaretlerde bulundu. Esnaf ziyaretleri sırasında bir kadın Yıldırım'a, 'Eski taşeronlar kadroya geçti ama hiç bir değişiklik olmadı?' sorusunu yöneltti. 

Bu soru üzerine Binali Yıldırım bir açıklama yaptı. Binali Yıldırım söz konusu açıklamasında  'Enasyon farkını alacaklar' ifadelerine yer verdi. 

Taşeron şirketlerden kadroya geçen işçiler 2020'in sonuna kadar YHK kararları ile bağıtlanan toplu sözleşme gereği 6'şar aylık dilimlerde yüzde 4+4 zam alıyorlar. Böylece kadroya geçen işçiler yıllık ortalama yüzde 8 zam aldılar. Geçen yıl enflasyon TÜİK'e göre, yıllık enflasyon ise TÜFE'de % 20,30 ve ÜFE'de % 33,64 oldu.

İŞÇİLER NE KADAR ZAM ALIR?

Binali Yıldırım tarafından yapılan açıklamalar kapsamında ek zam sinyali geldi. Ancak ek zamma ilişkin Bakanlıktan henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak söz konusu zam gerçekleşirse ne kadar zam geliyor?

2018 yılında kadro alan işçiler yüzde 4+4 toplamda yüzde 8 zam aldılar. 2018 yılı enflasyon rakamı yüzde 20,30 oldu. Ancak bu hesaplama yaklaşık olan rakamlar tarafından yapılmıştır. Zamma ilişkin net rakam Bakanlık tarafından verilecektir. 

Şimdi kadroya geçen taşeron işçilerin gözü kulağı bakanlıktan gelecek olan açıklamada.