Yıllarca kamuda çalışıp 2 Nisan itibari ile KHK ile kadroya geçen ve işçi statüsü verilen taşeronların mağduriyeti bir türlü bitmiyor.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan ve 2 Nisan itibariyle kadroya geçen taşeron işçilerin 13 günlük maaşları eksik yattı. AGİ, yol parası ve diğer sosyal, sendikal hakları kırpılan taşeron işçiler kadroya geçtiklerine sevinemediler.

Kadroya geçme şartları arasında yer alan geriye dönük açtıkları kamu davalarından feragat etmeleri istenen işçilerden bir kısmı yeni düzenlemeyle bu haklarına tekrar kavuştu fakat icrada olan bir çok dava nedeniyle geriye dönük alacaklarından feragat eden çalışanlar mağduriyet yaşıyor. Üstüne üstelik feragat ettikleri davaların avukatları devletten alacağı ücreti, avukatlık ücretini ve diğer masrafların tahsilatını da kadroya geçen çiçeği burnunda işçilerden tahsil edecek. İşçiler, ortalama 2 ila 5 bin TL arasında tutan bu ücreti nasıl ödeyeceklerini karar kara düşünüyor.

Kadroya geçme sevinci gursağında kalan çalışanlar, seçim öncesi acil bir düzenleme yapılmasını ve bu haksızlığa son verilmesini istiyor.

Binlerce çalışan açtıkları davaların ücretini nasıl ödeyecek bunun telaşına düştü. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kadroya geçen taşeron işçilerin maaşlarında 400 ila 500 TL bir artış olacak demişti, fakat taşeron işçilerden gelen bilgiler doğrultusunda maaşlarda, asgari ücret + %4 zam ve 50 - 60 TL'lik bir artış olacağı söyleniyor.

Çalışanlar kadrolu olduğuna sevinemediler. 2020 yılına kadar ÇSGB'nın yaptığı toplu sözleşme çerçevesinde hakediş alacak olan çalışanlar, kısacası 2020 yılına kadar sendikal haklardan mahrum kalacak. 

24 Haziran seçimleri öncesi tüm sosyal ve sendikal haklarına kavuşmak isteyen taşeron çalışanlar, devletin taşeronu olmak istemiyor.