Yıllarca asgari ücretle çalışıp Nisan ayında kadroya alınan yüz binlerce taşeron işçi kadroya alındı alınmasına ama maaşlarında herhangi bir düzelme olmadı.

AVUKATLARA 3 İLA 5 BİN TL ÖDEDİLER

Yılın 2. yarısında bir üst segmentten vergi dilimine giren işçiler kadrodan bir şey anlamadı. Ayrıca kadroya geçme şartları arasında yer alan geriye dönük alacaklarına dair açtıkları kamu davalarından da feragat eden işçiler, avukatlara ödedikleri 3 ila 5 bin TL arasında ki ücretlerin telafisine çalışıyor.

Kamuda istihdam edilen taşeronlar şimdi zorlu kış şartlarında geçim telaşına düştüler. Diğer kadrolu işçilerle aynı işleri yapan çiçeği burnunda 4 D'li çalışanlar toplu sözleşmeden de mahrum edildi. Bakanlıklar arasında uygulanan ve 2020 yılına kadar sürecek olan protokol sözleşmesine göre yılda % 4 zam alacak olan çalışanlar, sendikal haklara kavuşmak istiyor.

HAKSIZLIĞIN SONA ERMESİNİ İSTİYORLAR

Ekonomik olarak hayli zor durumda olan işçiler, kesilen yüksek vergilerle ve enflasyon altında epeyce ezildi. 2020 yılına kadar da tüm sosyal ve sendikal haklardan mahrum edilen işçiler ekonomik açıdan büyük sıkıntılar çekiyor. Daha önce şirket patronlarının ve taşeron firmaların cebine giren paralar, bu kez devletin kasasında kaldı ama işçiler de bir çok haktan mahrum edildi.Bu haksızlığın bir an önce sona ermesini isteyen çalışanlar, 2019 yılında toplu sözleşmeye dahil edilerek ekonomik özgürlüğe kavuşmak istiyorlar.

Kamuda istihdan edilen yüz binlerce taşeron çalışan, şimdi diğer kadrolular gibi eşit şartlarda eşit ücret almak istiyor.

HAK-İŞ'TEN AÇIKLAMA BEKLİYORLAR!

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan'ın yaptığı son açıklamasında, 2019n yılında taşerondan kadroya geçen işçiler için toplu sözleşme masasına oturacağız, demişti. Bu açıklamasının ardından yüz binlerce çalışan heyecanlı bekleyişe girdi. Fakat, bu açıklamanın ardından konuya dair herhangi yeni bir açıklama yapılmaması kafalarda soru işaretleri bıraktı. 

Merak edilen soru ise şu; HAK-İŞ 2019 yılında çiçeği burnunda 4 D'li işçiler için toplu sözleşme masasına oturacak mı? Şimdi bu sorular cevap bekliyor.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan bakalım bu haberin ardından yeni bir açıklama yapacak mı?