“Biz sağlık çalışanlarının sesi olmaya devam ediyoruz. 17 bin atama yetersiz. Yeterli ebe, hemşire ve diğer personeller yok. Kısıtlı sayıda personel alımı doğru değil. 17 bin personel bölünmeden alınsın, Şubat ayında bu kadar personel daha alınsın.

Üniversiteli işçiler konusunda onlara desteğimiz tamdır. Karar altına alına bir madde var ama hala bir çalışma yapılmadı. Gündeme taşımaya devam edeceğiz bu arkadaşlarımızı. Beklentilerini biliyoruz ve çözüm için çabalıyoruz. Statü değişikliği taleplerinin takipçisiyiz. Atanamayan sağlıkçılar, atanamayan öğretmenler… insan gücü planlaması üzerine çalışma yapılmalı. İhtiyaç neyse ona göre planlama yapılmalı. Yapay zekanın konuşulduğu bir çağda artık biz geleceğimize yön vermeliyiz. 

Sayın Bakanlara bu konuların tamamını İletiyoruz. Biz talep ediyoruz, nasıl olmalı, neler yapılmalı bunları da öneri olarak sunuyoruz. Her konu kesinlikle masada gündemimizdedir ve bütün sorunların takipçisiyiz. Yarın döner sermaye konusunda alanlara iniyoruz. Yönetmelik güncellenmeli ve sorun çözülmeli. Sağlık çalışanlarının yaşadıkları sıkıntıyı bir kez daha duyuracağız. Bu şekilde bir ücret politikası sürdürülebilir değildir.”