Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, “15 Temmuz sonrası Yenikapı’da şahit oldukları pozitif iklimle birlikte barış, kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde insanın insan için en büyük esenlik olduğu gerçeğiyle hareket edebilmeliyiz. Korku siyasetiyle benliğin sindirilmesine, oluşturulan kamplarla bizliğin yok edilmesine, kaşınan yaralarla kimliğin tarumar edilmesine fırsat vermemeliyiz. Bunun yolu da, şuurlu bir gençliğin yetiştirilmesinden geçmektedir” dedi.



Şükrü Kolukısa, Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No’lu Şube’nin il divan toplantısına ve Halep için yola çıkarılan 4 yardım TIR’ını uğurlama törenine katıldı, ardından Sivas 2 No’lu Şube’nin olağanüstü kongresine iştirak ederek, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kardeş olabilenler kazanacak, hainler, kötüler ve kalleşler kaybedecektir

İstanbul’da ve Kayseri’de yapılan terör saldırılarına tepki gösteren Kolukısa, “Şehadet mertebesine eren kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, hastanelerde tedavi altında olan yaralılarımıza acil şifalar, onların ailelerine başsağlığı, metanet ve sabır diliyorum. Halep’te insanlığı kurtarmak adına insanlığımızı ortaya koyduğumuz günlerde insanlığımıza çeşitli saldırılar düzenlenmekte, ülkemiz dört bir koldan kuşatma altına alınmaya çalışılmakta, 15 Temmuz’da milletimizin ortaya koyduğu direnç ruhu, kardeşlik bilinci bu tür hain saldırılarla kırılmaya uğratılmak istenmekte, millet arasında bir yarılma ve çatışma ortamı planlanmaktadır. Ancak milletimizin sağduyusu, kardeşlik bilinci ve metaneti bütün bu insanlık dışı plan ve oyunları boşa çıkarmaktadır. Masumlar, iyiler ve kardeş olabilenler kazanacak; hainler, kötüler ve kalleşler kaybedecektir” şeklinde konuştu.
 


Dayanışma ruhu içerisinde hareket etmeliyiz

15 Temmuz sonrası Yenikapı’da şahit oldukları pozitif iklimle birlikte barış, kardeşlik ve dayanışma ruhu içerisinde insanın insan için en büyük esenlik olduğu gerçeğiyle hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Kolukısa, “Korku siyasetiyle benliğin sindirilmesine, oluşturulan kamplarla bizliğin yok edilmesine, kaşınan yaralarla kimliğin tarumar edilmesine fırsat vermemeliyiz. Birliğimizi, beraberliğimiz güçlendirmek, elde ettiğimiz başarıları kalıcı hale getirmek için, medeniyet değerlerimizi bilen, içselleştiren, geçmişinden kopmadan geleceğe yürüyen şuurlu nesiller yetiştirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, Eğitim-Bir-Sen Tokat 1 No’lu Şube Başkanı Şaban Ceylan da bir konuşma yaparak, sendikal çalışmalar hakkında bilgi verdi.

4 TIR un Halep’e gönderildi

Şükrü Kolukısa, daha sonra, Halep için toplanan 4 yardım TIR’ının yola çıkmadan önce düzenlenen programa katıldı. Milletvekili Yusuf Beyazıt, Vali Cevdet Can, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz ve üyelerin hazır bulunduğu programda, un yüklü yardım TIR’ları dualarla Halep’e uğurlandı.



Şube Başkanı Şaban Ceylan, bugüne kadar 8 TIR’ı Halep’e gönderdiklerini söyledi.

Sivas 2 No’lu Şube, olağanüstü kongresini yaptı

Buradan Sivas’a geçen Kolukısa, 2 No’lu Şube’nin olağanüstü kongresinde divan başkanlığı yaptı. Kongrelerin taze kan, yeni bir heyecan olduğunu belirten Kolukısa, “kavganın değil, hep birlikte kazanmanın amaç olduğu bir kongreyi icra ettik. İyi niyetlerle yapılan işler hayırlı hizmetlere gebedir. Kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Kolukısa, Sivas 1 No’lu Şube yönetimi ve üyelerle de bir araya gelerek, istişarelerde bulundu.