“15 Temmuz Türkiye’nin büyük bir badire atlattığı gündür” diyen Yel açıklamasında ayrıca Bilecik’e dikilen 15 Temmuz Anıtı’nın açılış programına katılmayacaklarını belirtti.

Yel açıklamasında şu ifadelerde bulundu:

“15 Temmuz Türkiye’nin büyük bir badire atlattığı gündür. 15 Temmuz öncesinde Türkiye’de büyük bir yapılanma ile karşı karşıya olduğumuzu kadrolaşmanın, devlet kadrolarında paralel bir yapının olduğunu, Türkiye Kamu-Sen olarak defalarca dile getirdik. Üzülerek ifade ediyorum ki keşke haklı çıkmasaydık, keşke bugünleri yaşamasaydık. 15 Temmuz gecesi bizim ne kadar haklı olduğumuz, Türkiye’nin ne kadar büyük bir tehlikede olduğunun gerçeği ile yüz yüze geldik. Böylesine tehlikeli ve vahim bir olayı bizlere yaşatan hain FETÖ Terör Örgütünü lanetliyoruz.

Demokratik hayatımıza birlikte sahip çıkabilmek çok önemli. Konfederasyon olarak kurulduğumuz günden bu yana kesintisiz demokrasiden yana tavır koyduk. Türkiye Kamu Sen olarak; Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet ve de Tek Dil bizim olmazsa olmazlarımızdır. Ancak, Bilecik Belediye Başkanlığınca Bahçelievler Mahallesine yaptırılan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı”nın siyasallaştırıldığını ve 15 Temmuz ruhuna uygun olmadığını düşünmekteyiz. Bu sebeple, Türkiye Kamu Sen olarak bu heykelin açılışına katılmayacağız.

Türkiye Kamu Sen olarak, demokrasiyi koruma ve kollama adına ilimizde yapılacak diğer faaliyet veya etkinlikleri desteklemekteyiz ve hepsine tüm üyelerimizle katılacağız. Kamuoyuna duyururuz.”

 

Kaynak: bilecik11.com