Kamu Sen'e Saldırı Girişimi

Referandumda hayır oyu vereceklerini açıklayan Kamu Sen'e 30-35 kişilik ülkücü oldukları iddia edilen bir grup tarafından saldırı yapıldı.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, son günlerde çok tartışılan başkanlık sistemi ile ilgili görüşünü açıklamıştı. Parlamenter sistemin  güçlendirilerek devam ettirilmesini belirten Koncuk, referandumda ise 'hayır' oyu vereceğini ifade etmişti. 

İşte KONCUK'un yaptığı o açıklama;

İsmail Koncuk ile telefonda görüşen Koray Aydın bir de açıklamada bulundu.

 Kamu Sen'den Açıklama;

İsmail KONCUK'un Açıklamaları

Koray Aydın'ın açıklaması şu şekilde:

 

Türkiye kamu-sen genel merkezine yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırı Sayın İsmail Koncuk’un şahsında tüm KamuSen’e yöneliktir.

Sosyal medya hesabından referandumda hayır diyeceğini açıklayan Sayın Koncuk’a yönelik baskı ve tehditler kabul edilemez.

Düşünce ve kanaatlerini söz, yazı veya başka yollarla açıklayan kişi veya kurumların hedef alınması açık bir anayasa ihlalidir ve suçtur.

Türkiye Kamusen, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biridir ve gücünü yasalardan, üyelerinden ve ilkelerinden almaktadır.

Dolayısıyla Türkiye Kamusen, birilerinin sus demesiyle susacak bir kurum değildir. Kendi kararını, yetkili kurullarında kendisi verecektir.

Bizim gençlerimizi, bizim kurumlarımıza karşı kışkırtmak ve saldırmak hangi aklın ürünüdür? Böyle bir sorumsuzluk tam bir akıl tutulmasıdır.

Milliyetçi-ülkücü hareketi ucube bir Partili Cumhurbaşkanlığı tesis etmek için birbirine düşürmeye ve bölmeye kimsenin hakkı yoktur.

Ülkücüleri, demokratik tercihleri sebebiyle ayrıştırmak, ötekileştirmek ve ülküdaşlık hukukunu zedelemek büyük vebaldır.

MHP ve Ülkücü Hareket’i kendi gündemi ve önceliği olmayan bir konu yüzünden birbirine düşürenleri, ne ülkücüler ne de tarih affetmeyecektir.

Sağduyu galip gelmeli, demokratik kurallar işlemeli, her aşaması baskı ve dayatmalarla gelen Partili Cumhurbaşkanlığı sandığa gömülmelidir.

Editör Hakkında
Yorumlar

Gazete Manşetleri

  • 12°C
  • 32,50 %0.08
  • 34,78 %-0.12
  • 2.496,45 %0.48
  • 9.693 %1.77
  • 64.018 %0.39
  • 3.090 %1.1