15 Temmuz İhanet girişiminin ardından başaltılan Fetö ile mücadele ve temizlik operasyonlarında kamudaki en büyük fetö gözaltı dalgası yaşandı. 

Onlarca ihraç eidlmiş olan asker, polis ve öğretmenlerin de aralarından bulunduğu kişi gözaltına alındı. 

TÜRKİYE genelinde bugün yine büyük FETÖ operasyonları yapılıyor. Bugünkü fetö operasyonlarında öğretmenler, askerler ve polisler gözaltına alındı. Zanlıların isimleri örgütün gizli haberleşme programı Bylock listelerinden belirlendi. TSK'da çok büyük bir operasyon yapılırken listede rütbelilerin de olduğu 71 isim bulunuyor. Son KHK ile meslekten ihraç edilen polislere yönelik de günün büyük operasyonları Eskişehir ve Yozgat illerinde yapıldı. İşte son 24 saatteki FETÖ operasyonları ve tutuklamalar.

İZMİR : TSK'DA BYLOCK DALGASI

İzmir merkezli 26 ildeki operasyonda FETÖ'nün gizli yazışma programı Bylock'u kullandığını belirlenen TSK'daki askerlere yönelik operasyon yapıldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri TSK'da görevli rütbeli subayların aralarında yer aldığı 71 askeri personel ile yakınlarını gözaltına almak için 26 ilde eş zamanlı baskınlar yaptı. İzmir ile birlikte İstanbul, Ankara, Antalyayı da kapsayan büyük operasyonda 71 kişiden 40'ı yakalandı. Diğer kişileri arama çalışmaları sürüyor.

ERZURUM : BYLOCK ÖĞRETMENLERİ GÖZALTINDA

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının başsavcılığının talimatı doğrultusunda FETÖ/PDY'nin milli eğitim yapılanmasının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda kentte düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, daha önce meslekten ihraç edilen 5 öğretmenin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından Erzurum Adliyesine sevk edilen zanlılar, 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan cezaevine gönderildi. Zanlıların, FETÖ/PDY'nin kriptolu haberleşme uygulaması 'ByLock'u kullandıkları ve terör örgütü adına faaliyet yürüttükleri öne sürülmüştü.

YOZGAT : 17 POLİS GÖZALTINDA

Yozgat merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 17 eski polis gözaltına alındı. Gözaltına alanınlar arasında 4. sınıf 2 emniyet müdürü, 3 komiser ile 4 komiser yardımcısı bulunuyor. Operasyon Yozgat, Ankara, Çorum, Giresun, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Sivas ve Tokat'ta yapıldı. Listedeki isimler bylock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle gözaltına alındılar. Polislerin son KHK ile meslekten ihraç edildikleri öğrenildi. Yozgat Emniyet Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin işlemleri sürüyor. Soruşturma kapsamında bir eski polis memurunun daha yakalanmasına çalışıldığı öğrenildi.

ESKİŞEHİR : İHRAÇ EDİLEN POLİSLER GÖZALTINDA

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin emniyet yapılanmasına ilişkin soruşturmada örgüt üyesi oldukları ve şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandıkları belirlenen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında daha önce meslekten ihraç edilen 2. ve 4. sınıf emniyet müdürlerinin de bulunduğu 17 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan eski 2. sınıf emniyet müdürü A.G, eski 4. sınıf emniyet müdürleri A.D. ve M.A.A. ile polis memurları emniyete getirildi.

ANTALYA : BYLOCKÇU ÖĞRETMENLER GÖZALTINDA

Antalya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında daha önce görevlerinden uzaklaştırılan 16 öğretmen gözaltına alındı. KHK ile ihraç edilen bu öğretmenlerin isimleri Bylock listelerinden çıktı. Gözaltına alanın 2'si kadın 16 öğretmenin evlerinde yapılan aramada Bank Asya'ya ait dokümanlar ele geçirildi.

MARAŞ : 28 ÖĞRETMEN GÖZALTINDA

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandıkları belirlenenlerin de bulunduğu meslekten ihraç edilen 33 öğretmen hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin Kahramanmaraş merkezli Aydın, Aksaray ve Osmaniye’de eş zamanlı düzenledikleri operasyonda 28 şüpheli gözaltına alındı.Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü. Diğer 5 şüphelinin yakalanması için de çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

KAYSERİ : BAĞ EVİNDE TOPLANAN FETÖ'CÜLER

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün il yapılanmasında görev alan bazı kişilerin, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bağ evlerinde gizlice sohbet ve himmet toplantıları düzenlemeye devam ettikleri, özellikle cezaevinde bulunan örgüt mensuplarının ailelerine maddi destekte bulunmak adına yardım topladıklarını tespit etti. Bu kapsamda düzenlenen operasyonda, 'oturma imamları' Hanifi Y. ve Muaz B. ile kentte esnaf olan Mehmet A, Altan A, Hacı Ali D, Mahmut A, Mustafa A, Selçul A, Fuat G, İbrahim Ş, İhsan Y. ve Ali K, bağ evinde toplantı halindeyken yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen 12 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

ADANA : 25 GÖZALTI

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Adana Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgüte üye oldukları ileri sürülen şüphelilere yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 25 şüpheli gözaltına alındı. Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Şüphelilerin örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları iddia edildi.

ANTALYA : İŞADAMLARI GÖZALTINDA

Antalya Emniyet Müdürlüğü FETÖ'ye finans sağladıkları belirtilen 22 zanlıyı, güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye sevk ederken aranan bir ismi daha gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar Serik Genç İşadamları Derneğine üye işadamları. Bu kişiler Serik ilçesi ile Antalya ve Isparta'da gözaltına alındılar.