Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Kayseri’deki terör saldırısını lanetleyerek, “Büyük kardeşlik buluşmasını, bu güzel fotoğrafı gölgeleyen bu saldırı haincedir. Kansızlar… Asla ve asla başaramayacaklar. Birlik ve berberliğimiz sahip çıkarak, onları dize getireceğiz. Asla yılmayacağız” dedi. 

Halep’teki katliamın durdurulmasını ve insani yardım koridorunun açılmasını hedefleyen Memur-Sen ve İHH, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda miting düzenledi. “Halep’e Yol Açın” sloganıyla, Türkiye’nin 81 ilinden yola çıkan yardım konvoyu Cilvegözü Sınır Kapısı’na ulaştı. Konvoya katılan on binler, “Halep bombalara terk edilemez”, “Halep kuşatma altında”, “Halep yanıyor” yazılı dövizlerle katliamları tekbirlerle protesto ederek dualar okudu. Mitingde sık sık tekbirler getiren grup, “Halep’e giden yollar açılsın!”, “Katil İran, Suriye’den defol!”, “Katil Rusya, Suriye’den defol!”, “Zulme karşı omuz omuza!”, “İran, ümmete hesap verecek!”, “Katil Esed, Suriye’den defol!” şeklinde slogan attı. 




Asla yılmayacağız 

Mitingde konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, Kayseri’de gerçekleşen terör saldırısına sert tepki göstererek, “Kayseri’deki hain saldırıyı kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Büyük kardeşlik buluşmasını, bu güzel fotoğrafı gölgeleyen bu saldırı haincedir. Kansızlar… Asla ve asla başaramayacaklar. Birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, onları dize getireceğiz. Asla yılmayacağız. Başta Türkiye olmak üzere, dünyanın neresinde gerçekleşirse gerçekleşsin, terör asla kabul edilemez. Terör örgütleriyle arasına mesafe koymayı beceremeyenler hem bize hem de milletimize uzaktır. Birlik ve kardeşliğimize saldıranlar, insanlık yoksulu ve vicdan yoksunudur” ifadelerini kullandı.



 

Halep’e yol açılacak ve insanlık ölmeyecek 
“Halepli çocukların çığlıklarını duyarak buraya gelen kardeşlerime selam olsun” diyen Yalçın, şöyle devam etti: “Bize diz çöktüreceklerini zannediyorlar. Size teslim olan sizin gibi olsun. Biz ölmeden, bu hesap kapanmaz. İnsanlıktan çıkmış bu canilere müsaade etmeyeceğiz. Halep sıradan bir şehir değil. Çanakkale’de 7 bin şehit veren Halep, yönünü bize döndürdü ise, çığlıklarını size duyuruyorsa, bu sesi dünyaya duyurmak da bizim görevimizdir. Sivillerin tahliyesi noktasında kesinlikle geri adım atmayacağız. Sizlerin, rahatınızı terk ederek yola revan olmanız, insanlığın ölmediğinin ispatıdır. Sizler gibi duyarlı insanlarımız olduğu müddetçe Halep’e yol açılacaktır ve insanlık ölmeyecektir. 81 ilden gelen bütün Memur-Sen teşkilatları buradalar, onlara ve yardımlarımıza vesile olan İHH, Cansuyu, Türk Kızılayı, Deniz Feneri ve diğer yardım kuruluşlarına teşekkürlerimi sunuyorum.” 


 

Yıldırım: Halep’i dünya gündemine taşıdık
İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise, Halep’in dünya meselesi haline geldiğini ifade ederek, “İnsani koridor açılana kadar tahliyeler olana kadar burada nöbet tutacağız. İHH’nın, çatışmaların sürdüğü Suriye’nin Halep kentinden tahliye edilmeye çalışılan siviller için yardım seferberliği başlatması üzerine yaklaşık bin 500 yardım TIR’ının Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’na ulaşmasını sağlıyoruz Tüm ülkeden yardım geldi, gelmeye de devam ediyor. Bizler İHH olarak bu yardımları mazlum Halep halkına ulaştırdık ve ulaştırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 


 

Teröristler yeryüzüne adalet gelmesini istemiyor
Konvoya katılıp Reyhanlı’ya kadar gelen herkese teşekkür eden Yıldırım, Kayseri’deki terör saldırısını kınayarak, “Allah bu pis saldırıyı gerçekleştirenleri yerin dibine batırsın. Onlar istiyorlar ki, yeryüzünde merhamet, adalet, hangi topraklarda ve nerelerden çıkarsa oralara acı düşsün ama biz diyoruz ki, el birliğiyle, gönül gönüle bütün saldırıları püskürteceğiz. Ne Beşiktaş’ı unuturuz ne Kayseri’yi ne de Halep’i, gerekirse her yerde yürürüz, dayanışma içinde oluruz, her şeyimizi ortaya koyarız” diye konuştu. 



Konvoyu düzenleyerek Halep’i tüm dünyanın gündemine taşıdıklarını kaydeden Yıldırım, geçmişte buranın görmezden gelindiğini söyledi. Yıldırım, dünyanın harekete geçmeyip, “Halep’te insanlar ölsün bu mesele bitsin” diye baktığını vurgulayarak, “Manipüle ediyorlardı. Çocukların gözyaşını görmezlikten geliyordu ama konvoyun kararlılığı, sizin dualarınız devletleri harekete geçirdi, liderleri harekete geçirdi ve anlaşmalar yapıldı. Arabuluculuğunu Türkiye yaptı, keşke İslam dünyasının liderleri el ele verip Halep’teki insanlar için masaya oturabilseler” dedi. 
Konuşmaların ardından, kurulan sahnede yapılan duanın ardından Cilvegözü Sınır Kapısı’na yürüyüşe geçen on binler, burada tahliyeler gerçekleşene kadar nöbete devam etmeyi hedefliyor.