2020 yılında öğretmenlerin aldığı ek ders ücretleri için kar tatilleri soru işareti oluşturuyor. Öğretmenlerin ek ders ücretleri kar tatilinde ödenir mi? Sorusu öğretmenler tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.
    2019- 2020 eğitim öğretim yılında kar tatillerinin başlaması ile beraber öğretmenlerin bu tatillerde alacakları ek ders ücretleri de merak konusu oldu.  Özellikle kışın sert geçtiği illerde okullar uzun dönemler tatil edilebiliyor. Bu dönemlerde öğretmenlerin girdiği ders sayısı azalıyor. Fakat bu tatil eğitim takviminde yer almıyor. Hal böyle olunca ek ders yönetmeliği kapsamında değerlendirmeler bekleniyor.
   Valilik Kararı Varsa Ek Ders Ödenir
    Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev alanlar için hükümler bulunmaktadır. Bu hükümlere bağlı olarak ek ders konusundaki değerlendirmeler yapılmaktadır. Bu hükümlere göre kar tatili ile eğitime ara verilmesi kararlaştırıldığında il ve ilçelerde görev alan öğretmen ve yöneticiler görevini yerine getiremiyor.  Fakat bu sürelerde öğretmen ve yöneticiler yapmaları gereken aylık ders varsa bu derslerini ve görevlerini yapmış sayılıyor.
  Belirlenen hükümlere göre alınan kararlar sonrasında ek ders ücreti ne kadar? Sorusu bir hayli merak ediliyor. Hükümlerden yola çıkarak öğretmenlerin kar tatillerinde görevlerini yerine getirmiş sayıldığı görülüyor. Öğretmenler kar tatili boyunca derse giremiyor olsalar da kararların Valilik tarafından verildiği durumlarda ek ders ücretlerini alıyor.