Atmaa bekleyen öğretmenler bugün Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet ARSLAN'ın Muş'a  atanan sözleşmeli öğretmenleri kabulünde yaptığı bir açıklamayı gündeme getirdiler. 

İl Milli Eğitim müdürlüğününü web sayfasında da yer alan açıklamaya göre Kasımda atama yapılacak.

 Muş İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet ARSLAN ; Kasım'da öğretmen ataması yapıalcağını ve bu atamaalrla birlikte Muş'ta öğretmen açığını kapatmak için öneml ibr yol katedeceklerini açıkaldı. İşte O Açıklama;

Milli Eğitim Müdürü Cevdet ARSLAN; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sözleşmeli olarak atanacak 975 öğretmen kontenjanından, ilimize ataması gerçekleşen 854 öğretmen görevlerine heyecanla başlıyorlar. Görev ilk başlayan öğretmenleri kapıda çiçekle karşılayan İl Milli Eğitim Müdür Cevdet ARSLAN, odasında öğretmenlere tanışarak, ilimize hoş geldiniz diyerek hayırlı olsun dileklerini söyledi. Yeni göreve başlayan öğretmenlerimiz ile büyük bir eksikliğimiz giderilmiş oldu. 854 öğretmen bu hafta göreve başlayacak, diğer geri kalan 121 öğretmen Kasım ayı içerisinde MEB tarafından atamaları yapılınca görev başlayacaklar. Bakanlığımızın yapmış olduğu bu sözleşmeli öğretmenlik çok önemli, doğudaki öğretmen hareketliliğini azaltacaktır. Öğretmenler 4 yıl sözleşmeli 2 yıl da kadrolu olarak ilde kaldığı zaman doğunun öğretmen problemi kalmayacaktır. Türkiye geneli öğretmen eksikliği yok ancak homojen bir dağılım yok. Bu sözleşmeli öğretmenlik ile öğretmen eksikliği problemi çözülüp öğretmen hareketliliği de azalacak, dağılım düzelerek, eğitim öğretim seviyesini de yükseltecektir. Camiamıza yeni katılan tüm öğretmenlerimize sağlık, huzur ve başarılar diliyorum dedi.

 

Ajanskamu/www.ajanskamu.net