Afyonkarahisar Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen 1 No’lu Şube’nin ortaklaşa düzenlediği kitap okuma yarışmasında dereceye giren 120 öğrenciye bisiklet ve çeşitli hediyeler verildi.


Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ödül töreninde konuşan Şükrü Kolukısa, dereceye giren 120 öğrenciyi tebrik ederek, Eğitim-Bir-Sen’in sadece eğitim çalışanlarının özlük ve özgürlük haklarını savunmakla kalmadığını, akademik çalışmalarıyla Türkiye’nin geleceğini inşa etmeye çalışan bir sendikacılık anlayışına sahip olduğunu söyledi.



 

Bütün öğrencilerimiz takdiri hak ediyor

Kitap okuma yarışmalarının Eğitim-Bir-Sen şubelerinin öncülüğünde birçok ilde yapıldığını belirten Kolukısa, “Afyonkarahisar Şubemiz de, Belediye Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün paydaşlığında ve desteğinde çok büyük bir yarışmaya imza attı. Yaklaşık 10 bin kitap dağıtıldı ve binlerce öğrenci sınava girdi. Sonucunda kaybedeni olmayan bu yarışmaya katılan bütün öğrencilerimiz takdiri hak ediyor. Kitap okuma yarışmasına emek veren gönül eri öğretmenler ile misyon yüklenen okul yöneticilerine de teşekkür ediyorum” dedi.



 

Teknolojik imkânları kendimizi en iyi şekilde yetiştirebilmek için değerlendirmeliyiz

Medeniyet inşası ve ihyasının bir taban hareketi olduğunu vurgulayan Kolukısa, “Bu da sivil toplum kuruluşları eliyle gerçekleştirilebilecek bir husustur. Medeniyet, sloganla değil, kitapla, kültürle ihya edilir. Medeniyetimizin değerlerinden, birikim ve kültüründen daha çok beslenmek, yeni nesilleri bu birikimle tanıştırmak durumundayız. Gençlerimiz, gelişen teknolojinin hayatımıza soktuğu aygıtların esiri olmamalı; ellerindeki teknolojik imkânları kendilerini en iyi şekilde yetiştirebilmek için değerlendirmelidir” şeklinde konuştu.



 

Çelik: Geleneksel hale getirmek istiyoruz

Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Başkanı Abdullah Çelik, öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanabilmeleri ve hem millî hem de manevi yönden kendilerini geliştirmeleri için bu yarışmayı düzenlediklerini kaydetti. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a ve İl Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a teşekkür eden Çelik, yarışmayı geleneksel hale getirmek istediklerini ifade etti.



 

Yalçın: Yarışmanın bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum  

İl Millî Eğitim Müdürü Metin Yalçın, kitap okuma yarışmasının bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.



 

Çoban: Eğitim-Bir-Sen’e öncülüğünden dolayı teşekkür ediyorum

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, yarışmanın, öğrencilerin hem hayatı öğrenmeleri, hem ülkeyi tanımaları hem de ideal bir insan olarak yetişmeleri adına çok faydalı olduğunu söyleyerek, Eğitim-Bir-Sen’e öncülüğünden dolayı teşekkür etti.



 

Ödüller sahiplerini buldu

Konuşmaların ardından, Çobanlar Yavuz Selim Ortaokulu öğrencileri folklor gösterisi sundu. Akabinde de dereceye giren 120 öğrenciye ödülleri verildi. Ayrıca yarışmada kendi kategorilerinde ilk üç dereceye giren öğrencilere bisikletin yanı sıra dizüstü bilgisayar ve tablet hediye edildi.