Kaymakamlıkta silahlı kavga! Ölü ve yaralılar var
Erzincan'ın Tercan Kaymakamlığında müftülükçe  düzenlenen toplantıda, bir müftülük personelinin silahla ateş açması sonucu,  Tercan Müftü Vekili Ersin Kan ve zanlının da aralarında bulunduğu 5 kişi öldü, 2  kişi yaralandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, kaymakamlık binası giriş  katındaki müftülük salonunda düzenlenen toplantı sırasında, müftülük personeli  Fatih Aslan ile bazı kişiler arasında tartışma çıktı. 

Tartışma sırasında Fatih Aslan, tabanca ile çevreye rastgele ateş  açtı. Zanlının silahından çıkan kurşunların isabet ettiği Rasim Kılıç ve  Ersin Kan öldü; müezzin Muhammet Fatih Küçükyıldız (30), Murat Kılıç (45), imam  Harun Yakup Günday ve Sait Günday yaralandı. Zanlı, aynı silahla intihar  girişiminde bulundu.

Yaralanan zanlı ile 4 kişi ambulanslarla Tercan Devlet Hastanesine  kaldırıldı. Buradaki ilk müdahale sonrası Erzincan Mengücek Gazi ve Araştırma  Hastanesine sevk edilen yaralılardan imam Harun Yakup Günday, müezzin Muhammet  Fatih Küçükyıldız ve zanlı Fatih Aslan da hayatını kaybetti.

Hayati tehlikesi bulunan diğer 2 yaralının tedavisinin ise sürdüğü  belirtildi. Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk, AA muhabirine, olayın, Tercan  ilçesi kaymakamlık binasındaki toplantı salonunda, müftülüğün her ay yaptığı  toplantı sırasında yaşandığını söyledi.

Baştürk, toplantı sırasında müftülük personeli olan ve psikolojik  sorunları bulunan bir zanlının toplantı salonuna girip ateş açtığını anlatarak,  toplantıya imamlar ile müftülük personelinin katıldığını aktardı.

Valilikten yapılan açıklamada ise olayın müftü odası ile evrak  bürosundaki müftülük çalışanlarının toplantısı sırasında yaşandığı belirtilerek,  zanlı Fatih Aslan'ın müftülükte yardımcı hizmetler kadrosunda çalıştığı  bildirildi.

Fatih Aslan'ın izin talebi nedeniyle tartışma çıktığı aktarılan  açıklamada, zanlının, müftü odası ve evrak odasındaki çalışanlara ateş açtığı,  ardından kafasına ateş ederek yaralandığı belirtildi. Ölü ve yaralıların kimliklerinin paylaşıldığı açıklamada, yaralıların  Tercan Devlet Hastanesine kaldırıldığı bilgisi verildi.

Valilikten yapılan bir başka açıklamada ise olayda yaralanan 5 kişiden  zanlının yanı sıra imam Günday, müezzin Küçükyıldız'ın da hastanede hayatını  kaybettiği bilgisi verilerek, böylece olayda ölenlerin sayısının 5'e yükseldiği  kaydedildi.

'SAVCILIK OLAYI TÜM YÖNLERİYLE ARAŞTIRIYOR'

Diğer 2 yaralının da hayati tehlikesinin bulunduğu aktarılan  açıklamada, 'Tercan Cumhuriyet Savcılığınca olayla ilgili tahkikata başlanmış  olup, bahse konu olay tüm yönleri ile araştırılmaktadır' ifadesine yer verildi.

Olayın ardından Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine  gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, yaralıların sağlık durumu  hakkında bilgi aldı.

İşliyen, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kaymakamlık  binasındaki Tercan Müftülüğünde, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yaşanan olayın  üzücü olduğunu söyledi.

'BAYRAM ARİFESİNDE YAŞANAN ELİM BİR HADİSE'

Kavganın, Türkiye genelinde yurt içi ve dışındaki camiler için  başlatılan yardım kampanyasında elde edilen paraların müftülüğe teslimi sırasında  gerçekleştiğini anlatan İşliyen, şunları kaydetti:

'Bayram arifesinde yaşanan elim bir hadise. Maalesef müftülük  çalışanlarından hizmetli olan bir arkadaşımız ki tanıyan arkadaşlarımız  psikolojik problemleri, sıkıntıları olduğunu, imamlığı da bundan dolayı bırakıp  hizmetli kadrosuna geçtiğini söylüyor, muhtemelen geçirmiş olduğu bir cinnet  neticesinde yanındaki ruhsatlı silahıyla müftülüğe vekalet eden vaiz arkadaşımız  Ersin Kan hocamız ile yıllardan beri Tercan Müftülüğümüzde hizmet eden müftülük  veri hazırlama memurumuz Rasim Kılıç'ı silahla vuruyor. Bu iki arkadaşımız olay  yerinde vefat ediyor.'

Diyanetten Erzincan'da kaymakamlıktaki silahlı saldırıyla ilgili  soruşturma

Diyanet İşleri Başkanlığı, Erzincan'ın Tercan  Kaymakamlığında müftülükçe düzenlenen toplantıda, bir müftülük personelinin  silahla ateş açması sonucu Tercan Müftü Vekili Ersin Kan ve zanlının da  aralarında bulunduğu 5 kişinin ölmesi, 2 kişinin de yaralanmasına ilişkin idari  soruşturma başlattı. 

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Tercan  Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıda meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin  soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

'Konunun araştırılması için Başkanlığımız tarafından idari soruşturma  başlatılmıştır. Hayatını kaybeden personelimize Allah'tan rahmet, kederli  ailelerine başsağlığı, yaralı personelimize acil şifalar dileriz.'