Vali Günaydın, kulislerde konuşulana göre resmi daire yöneticilerinin yetkilerinin birçoğunu elinden aldı. 

Vali Günaydın’ın bürokraside uyguladığı yöntem tepkilere neden oluyor. Vali, Şehmuz Günaydın, Kayseri’ye geldiğinde hayırlı olsun ziyaretine gitmiştik. Sohbetimiz güzel geçti. Çok şeker tam bir şirin baba gibiydi.  Galiba bu sefer Valiyi bulduk diye sevinmiştim. Vali Kayseri’deki en üst mülkü amirdir. Bütün kurumlardan bilgi alır. Yanlışları makamına uygun dille uyarır. Şehrin huzuru için mücadele eder… 

Bir Vali siyasetçilerin, belediye başkanlarının peşine takılıp akşama kadar onlarla gezerse Şehirdeki huzuru onların gözünden görür. Arada bir tebdili kıyafet yanında taklacılar ve yönlendiriciler olmadan tebdili mekân, halkı, iş adamlarını, öğrencilerini ve en önemlisi kendine bağlı kurumlardaki personeli ziyaret edip, bir sıkıntılarının olup olmadığını, şehirde işlerin nasıl gittiğini dinlemesi lazım. 

Ancak son yıllarda her nedense Türkiye’deki valiler belediye başkanlarından bir adım geride yürüyor. Her gittikleri yer belediye başkanlarını, ya da parti il başkanlarını da götürüyor. Vatandaş konuşmaktan korkuyor. Konuşsa fişlendiğini düşünüyor. 

Kayserimizin yeni valisi hakkında bazı serzenişler kulağımıza sık gelmeye başladı.  Hani derler ya zar ağlatıyor. İşte Şuan Şehmuz Günaydın’ın Kayseri’de bürokrasiyi zar ağlattığı ifade ediliyor.  Tayinlerinde adalete ve liyakate dikkat etmesi gereken Vali Günaydın, tam tersi uygulamalara imza attığı belirtiliyor. Uzak noktalarda görev yapan imamların, puanlamasını tamamlamasına rağmen iç tayinlerde merkeze gelmelerine izin vermediği, Norm fazlası öğretmenlerin tayinlerinde puanlara göre uygulama yapılmayıp, Milli Eğitim’e kendi önerdiği isimlerin tayini yaptığı başkalarının tayinlerini yapmadığı iddia ediliyor.  

Kayserispor’un bir maçında, Vali Günaydın’ın, protokoldeki koltuğuna rakip takımın Milletvekilleri oturunca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü’ne ağır hakarette bulunduğu söyleniyor. 

Vali Günaydın Kayseri’de bürokratları ile yaptığı ilk toplantıda ise,  Milli Eğitim Müdür Yardımcısını da herkesin içerisinde azarlayarak odadan kovduğu söyleniyor. 

Bürokraside iş yapmak kolay değil. Yöneticiler yapacakları her işte Validen izin alırlarsa, memlekette işler yürümez. 

Kayseri’de valimiz geldiği günden beri ağzından bu şehirde FETÖ ile ilgili neler oluyor diye sorduğunu hiç duymadım.  Burası FETÖ yönünden tehlikeli bir şehirdir.  Birçok işadamı, siyasetçi ve bürokrat FETÖ’ye bulaşmıştır.  FETÖ ile mücadele edenlerle mücadele dönemi başlamıştır.  Allah sonumuzu hayır etsin. Sayın valimize de, her işi tek başına çözemeyeceğini belirterek, herkesin görevini rahatça ve en iyi şekilde yapmalarına müsaade etmesini kendisinin sıkı bir denetçi olması gerektiğini belirtmek isterim.


MEB Personel