Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Kocaeli Şubesi’nde 3-24 Kasım tarihleri arasında kongre heyecanı yaşanacak. Geçtiğimiz günlerde mevcut başkan Şahin Yaşlık’ın adaylık açıklamasının ardından Memur-Sen eski İl Temsilcisi Halil İbrahim Keleşoğlu da aday olacağını açıkladı. Şube binasında gerçekleştirilen adaylık açıklamasına çok sayıda üye katılım gösterdi.

MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Adaylık açıklamasında konuşan Keleşoğlu, “Çoğunluğun karşımızda olmasına rağmen kendimize güveniyoruz. Sendikaya sonsuz emekleri olan insanlarla karşı karşıya gelen yönetimlerin tamamı değişecek. Şu anda Darıca, Çayırova, Körfez, Gebze, Dilovası ve Derince’nin tamamı bizim. Biz işi bitirdik diyenler için ateş bacayı sarma durumunda kaldı. Bu tip durumlarda da insanların gerçek yüzleri ortaya çıkmaya başlıyor. Maalesef haşmetimizi rakiplere göstermezken, bizi destekleyen arkadaşlarımıza haşmet gösterileri yapılmaya çalışılıyor. Buda yokluğun, gidiyor olmanın ilk kapısıdır. Biz bir tane üyemizin sendikamızdan küsmesine müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ARTIK ŞAŞIRMIYORUM

“Kim aday olarak çıkarsa çıksın bu iş bitmiştir düşüncesi kabul edilmişti” diyen Keleşoğlu, “Bunun alt yapısının yıllardır hazırlandığının farkında olmama rağmen bu sendikaya en çok emeği olanlardan birsi olarak, kendime güvendiğim için adaylığımı açıkladım. Şuanda 12 ilçede 13 temsilciliğimizde yaklaşık 10 ilçe mevcut yönetimde ki arkadaşları destekliyorlar. Bu yönetim bizim seçtiğimiz arkadaşlar, ama biz hep böyle şeyler yaşadık yaşıyoruz. Ben bunlara alıştım, artık şaşırmıyorum. Bu seçimde işi bitirdik, zafer mutlaktır sanılıyordu. Ancak nasıl su göründüğünde teyemmüm bozulursa, haklı olanlar hop dediği zaman da her taraf hoplar” dedi.

MAHKEMELİK OLMA İHTİMALİNE KARŞI VAZGEÇTİM

Sözlerinin devamında Keleşoğlu “ Türlü fedakarlıklarla, çileyle, alın teriyle hep beraber bugünlere geldik. 2014’te yapılan 5’inci Olağan Kongremizde de son 3 güne kadar başkan adayı olmama rağmen, benim başkan olmam halinde kurucusu ve bugünleri gelişinde büyük emekleri olan biri olarak, sendika şubemizi mahkemelik olması ihtimaline karşı, onurlu duruş sergileyerek, mutlak seçileceğim başkanlık adaylığından vazgeçtim ve bir başka arkadaşımızı başkan yaptık” diye belirtti.

ÜYELERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ

Son olarak Keleşoğlu, “Bu süreçte asla hiçbir arkadaşımızı incitecek eylem ve söylem sergilemeyeceğiz, bize yapılan seviyesiz itham ve yakıştırmalara cevap dahi vermeyeceğiz. Kimseyle kavga yapmayacağız, hasbi olacağız, ancak hesabı tavırlar peşinde koşarak gerekli durumlarda gözümüzü budaktan sakınmayacağız. Bayan üyelerimizin de dahil ve müdahil olduğu bir yönetim şekli amaçlıyoruz. Üyelerimizin sevinçli ve üzüntülü günlerinde yanında olacağız. Biz bu işi amatör ruhla yaptık, profesyonel olsak da amatör ruhu devam ettireceğiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.