Alpaslan Durmuş’un Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı görevinden alınıp, yerine Prof. Dr. Burhanettin Dönmez’i getirmesi Kemalist kesim tarafından sevinçle karşılandı.

Cumhuriyet gazetesi haberi: “AKP döneminde eğitimde dinselleşmenin en büyük adımlarından olan yeni müfredatın mimarı Alpaslan Durmuş, Talim Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığı görevinden alındı. Durmuş’un yerine Prof. Dr. Burhanettin Dönmez atandı. Durmuş’un görevden alınması dini çevrelerin tepkisini çekerken, değişimin perde arkasında Bakan Ziya Selçuk’un daha bilimsel bir müfredat talebine TTK’nin ayak diretmesi olduğu öğrenildi.”

Gazete ayrıca rahatsız olduğu ve Alpaslan Durmuş tarafından gerçekleştirilen icraatları sıraladı: ” ‘MANEVİ’ MÜFREDAT MİMARI :2016 yılına kadar Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanlığı görevini yürüten Durmuş’un TTK Başkanı olarak görev yaptığı dönem, tamamen yenilenen müfredat ile dikkat çekti. Tüm kademelerindeki eğitim öğretim programlarında Atatürkçülük’e ilişkin bölümleri daraltan, kimi programlarda da tamamen çıkartan Durmuş yönetimi, bütün derslere “değerler eğitimi” adı altında eklenen dini içeriklerle de tartışma yarattı. Eğitim programından evrim konularını çıkartan Durmuş yönetiminin, din içerikli derslere cihat kavramının eklenmesi, programlara 15 Temmuz, “Irak - Kut’ül Amare Zaferi” gibi konuların eklenmesi ile de tartışılmıştı.”

Herhalde Cumhuriyet gazetesinin bu büyük sevincini haber üzerinden okursak 'Dinselleşmenin Mimarı Gitmişse' o zaman gelen kişi 'Dinsizleştirme Mimarı olacak' o zaman...

 Haksözhaber