Eğitim-Bir-Sen İstanbul 5 nolu Şube Başkanı Celal Demirci Facebook ve  Twitter hesaplarından bir okul müdürümüzün bir milletvekili tarafından tehdit edildiğini iddia etti.

Celal Demirci’nin anlatımına göre “Esenyurt’ta bir lisede referandum sürecine yönelik “hayır” içerikli afiş asma girişiminde bulunduğu tespit edilen bir öğrenci ile ilgili okul idaresinin disiplin sürecini işletmesi sözde bir eğitim sendikası yönetimini ve bir milletvekilini rahatsız etmiş ve okul idaresi eğitim sendikası yöneticisi olduğunu iddia eden kişi ve eşi de bir öğretmen olan milletvekili tarafından tehdit edilmiştir. Sözde sendikacı ve  milletvekiline okul müdürünün görevini yaptığını ve bu yüzden tehdit edilemeyeceğini, okul idarecileri ve öğretmenlerin sahipsiz olmadığını hatırlatıyoruz. Sendikacı sendikacılığını, milletvekili de milletvekilliğini yapsın. Öğretmenlerimiz kimsenin şamar oğlanı değildir. Elinizi ve siyasetinizi okullarımızdan çekin. Çocuklarımızı siyasete alet etmeyin. Bu çocuklar bizim, hepimizin…”

Olayın Esenyurt’taki hangi okulumuzda olduğu ve hangi milletvekilinin tehdit ettiği merak konusu olmakla birlikte gerekli bilgilendirmenin bir basın açıklaması ile yapılması beklenmektedir.

Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajanskamu Haber/ www.ajaskamu.net