Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan önemli açıklamalar: 

-Bu kadim coğrafya acıyı sırtlamakta. Pek çok sorun terör kılıfı altında gizlenmektedir. Coğrafyamızdaki acıların çoğu ülkeler arasındaki savaşlar. Toplumlar arasındaki mücadelelerle değil terör yoluyla ortaya çıkmıştır. Türkiye olarak biz de 35 yıldır terör belasıyla mücadele ediyoruz. Teröristler buldukları her fırsatta vatandaşlarımızın huzurunu bozan kanlı eylemler gerçekleştiriyor. Örgütlerin arkasında bazı güçler var. 

'KÖKLÜ DEĞİŞİKLİĞE GİTTİK'

-Terörün arkasındaki destek kesilmediği için soruna çözüm bulamadık. Terörle mücadele konseptimizde önemli köklü bir değişikliğe gittik. Teröristlerin kapımıza dayanmasını beklemek yerine sorunu kaynağında kurutma kararı aldık. Türkiye komşularının ve egemenlik haklarına saygılıdır. Ama bir şartla buralardan ülkemize yönelik eylemlerden yapılmaması ve düşmanca faaliyetler yürütülmemesidir. 

FIRAT'IN DOĞUSU TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN TEMİZLENECEK

Tek amacımız ülkemize saldırmak için oralarda gezen eli kanlı canileri engellemek ve teröristleri yok etmektir. Kuzey Irak ve Suriye’deki terörle mücadele operasyonları toprak bütünlüğünü hedef almıyor. Fırat'ın batısını olduğu gibi doğusunu da terör örgütlerinden temizleyerek hem sınırlarımızın güvenliğini temin edeceğiz, hem de ülkemizde Suriyelilerin kendi evlerine huzuru kalple geri dönmelerini sağlayacağız

'GÜVENLİK OLMADAN BARIŞ OLMAZ'

-Yapmamız gereken tehditlerin üstesinde birlikte gelmek. Biz bu erdemi gösteremezsek tarih tekerrürü kaçınılmazdır. Geçtiğimiz asırda yaladığımız tüm sıkıntılar hepimize ders olmalı. Güvenlik olmadan barış, barış olmadan kalkınma, kalkınma olmadan huzur olmaz, huzur olmadan geleceğe güvenle bakılmaz. Öncelikle terör meselesinde ilkeli bir duruş sergilemek mecburiyetindeyiz.

YPG-PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR

Batı ve ABD’nin söylediği şu siz Kürtleri öldürüyorsunuz. Bizim mücadelemiz Kürtlerle değil bizim mücadelemiz terör örgütleriyledir. YPG/PKK bunların hepsi terör örgütüdür. Bütün belgeler elimizde. Biz Suriye’yi bölmeye değil orada yaşayanların hukukunu korumak için orada yer alıyoruz. 

'KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ'

YPG/PKK’ya karşı attığımız bu adımı asla durdurmayacağız kim ne derse desin durdurmayacağız .Bize tehditler geliyor. Ben Trump’a da söyledim eğer bunu durduracaksanız durdurun dedim ama durdurmadınız Biz kendi göbeğimiz kendimiz kesiyoruz artık geri adım atmayacağız.