Ajanskamu.net--

Eğitimci yazar Selçuk Tütak,  Zeynep Oğuzcan ve Uzm. Dr. Adil Kurban'ın öncülüğünde birbirinden değerli, alanında öncü ve lider eğitimcilerden oluşan ekipte birçok alanda projelerin üretileceği duyuruldu.

 

 

 

Daha önce Zeynep Oğuzcan liderliğinde 81 ilde eşzamanlı kültür sergilerinin de yapıldığı basına yansımış ve her kesimden tam not almıştı.  Bunun gibi birçok projeyi daha organizeli ve disiplinli işbirliği içerisinde yürütmek için dernek kurma aşamasına gelindi. Bu yeni projelerden bir tanesi daha ''81 ilden 81 öğretmen anı kitabı'' konusu da bitmek üzereyken bir yenisi ile gündem olacakları kaçınılmaz görünüyor.

 

 

Yenilikçi Eğitimciler Platformu genel başkanı Selçuk TÜTAK projeyi şu şekilde açıkladı.

 

 

''Saygıdeğer ekip arkadaşlarım,

 

 

81 ilden 81 matematik öğretmeni olarak bu ekipte bir amaç etrafında toplanmış bulunmaktayız. Senelerdir herkesin birbirine,  matematik öğretmenlerine ve ebeveynlerine ısrarla ve tekrarla sorduğu fakat bir türlü kimsenin de net cevap veremediği bir soruya cevap arayacağız.

 

 

''Hocam! Matematik günlük hayatta ne işimize yarayacak''

 

 

''Bu  konu ne işimize yarayacak'' gibi sorulara herkesin anlayacağı şekilde cevap arayacağız. Bunun için ciddi bir ar-ge çalışmasına başlıyoruz.

 

 

Matematik ve doğa, matematik ve günlük hayat, matematik ve sanat, matematik ve ekonomi, matematik ve uzay, matematik ve teknoloji, matematik ve ebced, matematik ve semavi dinler, matematik ve mimari, vs gibi birçok alanda araştırma yapacağız. Basitten karmaşığa doğru bir anlatım yolu izleyeceğiz. Bütün bu özgün çalışmaları bir eser ile taçlandıracağız. Bakanlığımız ile işbirliği yaparak okul açıldığında bütün öğrencilerin masasında olmasını temenni ediyoruz. Belki bir nebze olsun çocuklarımıza matematiği bu yolla sevdirebiliriz, benimsetebiliriz.

 

 

Projeyi matematik öğretmeni arkadaşımız Ümit Özgü koordine edecektir.

 

Bu değerli ve özgün çalışmanın vatanımıza, milletimize ve çocuklarımıza hayırlı olmasını temenni ederim.