Günyadın Kocaeli gazetesi yazarı Güngör ARSLAN skandal olayı bugün köşe yazısına taşıdı. 

İşte o skandal olay ve vahim iddialar;

Çok uzun zamandır Kocaeli Üniversitesi’nin iyi yönetilmediğini ve AKP’nin adeta arka bahçesi haline geldiğini dile getiriyorum.

Maalesef dalında ülke çapında uzman bir hoca olan Rektör Sadettin Hülagü Kocaeli Üniversitesi’ni siyasetten koruyamadığı gibi siyaseti dibine kadar üniversitenin içine soktu.

Adete AKP’nin bir üyesi bir yöneticisi gibi davranan, AKP’nin bütün etkinliklerine katılan Sadettin Hoca’nın başında bulunduğu KOÜ’de şimdi size bir İHALE REZALETİNİ aktaracağım.

Aslında buna bir REZALET demek bile hafif kalır.

Tam bir SKANDAL aslında yapılan ihale işleri.

Şimdi bu REZALETİ bu SKANDALI sizlere en ince ayrıntısına kadar aktaracağım.

Dikkatlice okumanızı ve bir bilim yuvası olması gereken KOÜ’nün ne hale geldiğini, nasıl yönetildiğine siz karar verin.

 

Kocaeli Üniversite'si bünyesinde bulunan 25 adet kantin, kafeterya ve çay ocağı İhalesi açık ilan edilerek ve açık artırma usulüyle 03.01.2017, 04.01.2017, 05.01.2017 tarihleri Arasında ihaleler yapıldı.

İhalelerin tamamına katılım yüksekti.

İhaleye yıllardır işleten mevcut işletmecilerde katıldı ve dışardan gelen (Adana, İstanbul, Kocaeli firmalar katılım sağladı). 7İhaleyi çoğunu mevcut işletmeler dışında katılım sağlayan firmalara kaldı. İhaleyi yapan komisyon ihaleleri uhdesinde kalan firmaları belirleyerek komisyon kararlarını rektör Beye ONAY için gönderdi.

Ancak REKTÖR BEY İhale ONAY sürecini GEÇİRDİ ve yapılan ihalelerin tamamını hiç bir gerekçe Göstermeden İPTAL etti.

1)Ancak ihaleye AKP ilYöneticisi Mehmet İpşiroğlu’nun Oğlu Derya Yasin İpşiroğlu'nunda işletmiş olduğu (Bir Dönemler Skandal ihale diye manşetlere çıkan ) Yabancı Diller Fakültesi ve Yuvacık'ta Bulunan Diş Hekimliği Fakültesi Kantinleri de var.

Rektörlükte ihaleyi yapan komisyon ve satın alma birimi Rektör Beyin ihaleyi neden iptal ettiğini ihaleye katılan firmalara izahta Bulunamıyor.

2) Kocaeli Üniversite'si Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hayriye ÖZPINAR'ın Kardeşi Erol ÖZPINAR'ında işletmekte Olduğu BESYO kantininde vardı ihaleyi hem Yasin İpşiroğlu Hem de Erol Özpınar kaybetmişti.

Ablası Daire Başkanı Olan Erol Özpınar yıllardır işletmecilik yaptığı kantini kaybetti  ve Yasin İpşiroğlu ihaleyi kaybetti diye mi Rektör İPTAL  etti?

1) Ve yıllardır; Derya Yasin İpşiroğlu Yabancı Diller Fakültesi kantin ve kafeterya işletmeciliğine Aylık:1.819,00TL komik bir kira veriyor ve yine Derya Yasin İpşiroğlu Yuvacık'ta bulunan Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde bulunan hastane kantin ve kafeterya İşletmeciliğine Aylık: 380,88TL komik bir kira veriyordu. 

2) Daire Başkanı'nın kardeşi Erol Özpınr’da BESYO kantin işletmeciliğine Aylık: 1.207,83TL komik bir kira bedeli veriyorlardı. Her biri ayrı ayrı para basan bu ihalelere komik bir kira bedeli Ödeyen İşletmecilere ihale kalmadı diye REKTÖR Prof. Dr. Sadettin Hülagü baskı altında kalarak ihalelerin tamamını İPTAL ETTİ.

Şimdi de Rektörlük iptal ettiği ihaleleri yeniden ihaleye çıkardı. İhaleler yarın, pazartesi ve Salı günü yeniden yapılacak ama ortada bir gariplik var.

Kantinleri işleten İşletmecilerin tamamı komik kiralar verdiği için ihale komisyonu kimsenin etkisi altında kalmayarak ihaleler TEKLİF VEREN firmalara ihale etti.

İhaleye katılım sağlayan firmalarda her bir adedi para basan işletmeler için çok yüksek kiralar teklif etti ve ihale süresi üç yıllık olması sebebiyle ihaleye katılım sağlayan firmalar tekliflerinde vermiş olduğu aylık tekliflerinin ON SEKİZ AYLIK KİRA BEDELİ + KDV + TEMİNAT + SÖZLEŞME GİDERI + KARAR PULUNU peşin yatırmayı taahhüt etmelerine rağmen REKTÖR BEY İHALELERİ İPTAL etti.

Geçen ihalede ihaleye katılım sağlayan firmalardan ihaleye girmek için istenilen evrakların tamamı değişti.

Neden?

Yine ihalelere dışarıdan firmalar girmesin diye ve istenilen o ki ihale ADRESE TESLİM yapılacağı İçin.

Şimdi size birinci ihalede istenen evrakları aktarıyorum.

 

 

 

Bunlarda ikinci ihalede istenen evraklar.

 

 

İkinci ihale ilanının 10. Maddesi ve 11. Maddesine iyi bakın.

Hangi firmanın aha önce ihaleye katılım sağlayan firmaların hiç birine 11. Maddede istediği ‘ Üniverstede kantin ve kafeterya çalıştırmış olmak’ diye bir bitirmesi yok.

Bu ne demek?

Resmen yeni ihale ADRESE TESLİM formaliteden yapılmış bir ihale olacak.

Yıllardan beri adeta para basan makine olan bu işletmelere GÜLÜNÇ kiralar ödeyen yandaşlar tekrar ihaleyi alacak. Çünkü 11. Madde sadece onlarda var.

Ne acı değil mi

http://www.gunaydinkocaeli.com/yazar/gungor-arslan/koude-ihale-rezaleti-ve-skandali/18620.html

Güngör ARSLAN / GÜnaydın Kocaeli