“Memurlar emeklilik yaşı dolduğunda isteğe bağlı olarak 65 yaşına kadar çalışabilir.4-C’linin emeklilik yaşı geldiğinde sözleşmesi fesh edilir. Bu bir tezattır” diyen Genel Başkan Koncuk, “Hem genç yaşta emeklilik yanlış diyeceksiniz, hem de 4-C’liye 65 yaşına kadar isteğe bağlı çalışma hakkı vermeyeceksiniz” dedi.

Genel Başkan İsmail Koncuk;

Hükümet erken emekliliğe karşı, bunu her zaman dile getiriyorlar, katılıyoruz, ancak söz konusu 4-C'li olunca iş değişiyor. Nasıl mı? Şöyle.

Memurlar emeklilik yaşı dolduğunda isteğe bağlı olarak 65 yaşına kadar çalışabilir.4-C’linin emeklilik yaşı geldiğinde sözleşmesi fesh edilir. 

Bu bir tezattır. Hem genç yaşta emeklilik yanlış diyeceksiniz, hem de 4-C’liye 65 yaşına kadar isteğe bağlı çalışma hakkı vermeyeceksiniz.

Problemi geçenlerde bir sohbet ortamında Sn. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza da ifade ettim. Sözleşme metninin değişmesi gerekir, dedim.

4-C’liler bu ülkenin sırtına yük değil, onlar da her çalışan kadar çalışan, sorumlulukları olan insanlarımızdır. Dertlerine kulak verilmelidir.